Н оминираният за премиер на ИТН трябваше да се казва

...
Н оминираният за премиер на ИТН трябваше да се казва
Коментари Харесай

Борисов: Номинираният за премиер на ИТН трябваше да се казва Слави Трифонов

Н оминираният за министър председател на Има Такъв Народ трябваше да се споделя Слави Трифонов. Това съобщи пред публицисти в Котел ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов, помолен да разяснява номинацията за министър председател на партия "Има подобен народ " - Пламен Николов. Борисов бе посетител на Петото издание на Фестивала на етносите, багрите е котленския килим, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Който и да беше извадил Слави Трифонов, щеше да бъде "тричан ",

счита Борисов и изясни, че не познава Николов, само че няма по какъв начин той да се научи за няколко дни. "Единственият късмет е Слави да излезе, тъй като единствено той може да ги озапти другите ", сподели Борисов. "Хубав, неприятен, той е властнически, има мисъл. Ако би трябвало, когато гласоподават държавно управление, ГЕРБ-СДС ще излязат, с цел да понижат кворума, да си изберат държавно управление и да си понесат отговорността ", сподели още Борисов. Според него при трети изключителни избори шансът да се сформира държавно управление е още по-малък.

По думите на Борисов, президентът Румен Радев е постъпил подло ,

тъй като "се е сгромолясал митът, че служебното държавно управление може да е сполучливо " и е решил да отмъсти на Слави Трифонов, като унижи предлагането му за министър председател. "В момента, в който Слави извади човек, друг от него, той /Румен Радев/ му спретна митинга пред Министерски съвет, който спретваше и на мен. Ясно се прозря, че под фланелките бяха Радев и Божков ", разяснява някогашният министър председател. Според него двамата нямали потребност от постоянна страна, постоянна политическа система и систематични партии. "Радев вкара улицата в Народното събрание и сътвори хаоса ".

Бойко Борисов разяснява и отношението на останалите партии, като уточни, че от "Демократична България " не се интересуват от друго, с изключение на от постове. Според него, сред партиите има към този момент по-силна ненавист и съмнение, в сравнение с към ГЕРБ.

Борисов още веднъж повтори, че от ГЕРБ няма да водят диалози с другите партии в новия парламент .

"Забранил съм диалози с тези партии, които към този момент загробиха страната. Радев съумя в едно - раздели нацията, направи ни да се ненавиждаме. Той сътвори етническа война вътре в политическите партии ". Той съобщи още, че при вероятно връчване на мандат на ГЕРБ, като втора политическа мощ, даже няма да прати хора при президента, с цел да го върнат.

Борисов укори служебното държавно управление в прекъсването на инфраструктурните планове, ръководството на здравната рецесия с ковид, забавянето на проекта за възобновяване, външната политика и др.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР