Н етният месечен доход на работещ човек, живеещ сам, трябва

...
Н етният месечен доход на работещ човек, живеещ сам, трябва
Коментари Харесай

Колко трябва да е нетната заплата на един работещ, за да покрие основните си разходи

Н етният месечен приход на работещ човек, живеещ самичък, би трябвало да е най-малко 1069, 25 лева , с цел да може да покрие разноските за прехрана, включващи храна, жилище, обучение, опазване на здравето, облекло, превоз.

Брутната заплата за прехрана е от 1378 лева ., сочат данните на Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ, показани през днешния ден на конференция от зам.-директора на института Виолета Иванова, предава Българска телеграфна агенция.

Данните са за юни. Доходите на двамата работещи възрастни в типичното българско семейство, което сега е от двама възрастни работещи и едно подвластно дете до 14 година, би трябвало да са по 1240 лв. брутна работна заплата на всеки от работещите, с цел да може фамилията да живее обикновено. Чисто двамата би трябвало да получават всеки по 962 лв..

През юни, абсолютният размер на заплатата за прехрана нараства с 22 лева от началото на годината, като регистрира растеж с 2.1%.

Брутната заплата за прехрана е по-ниска от междинната работна заплата, само че две трети от българите получават приходи под междинната заплата. Необходимата заплата за прехрана е недостижима за половината работещи българи, са пресметнали от КНСБ, съобщи водачът на КНСБ Пламен Димитров.

КНСБ упорства България да вкара заплата за прехрана, с цел да се понижи броят на нископлатените служащи и работещите небогати. Заплатата за прехрана е измерител на приходи на труд, който разрешава на наетия служащ и неговото семейство базисен, само че обществено допустим стандарт на живот, посочи президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Проектът за директивата за съответни минимални заплати насочва в националните критерии на страните -членки да се включи покупателната опция на минималната работна заплата, тя да се мери през заплатата за прехрана, сподели Пламен Димитров.

КНСБ упорства в директивата да е по-ясен задължението на държавите-членки в близко време да доближат заплатите за прехрана, защото главната причина да се твърди, че трудът е значим за благосъстоянието, е че той би трябвало да вади хората от клопката на бедността, съобщи още водачът на КНСБ.

В най-общ тип заплатата за прехрана демонстрира, каква е цената на една заложена базисна потребителска кошница към интервала на наблюдаване на цените.

Потребителската кошница включва 479 хранителни, нехранителни артикули и услуги (без консумация на алкохол и тютюн) хранителни (162 броя) и нехранителни артикули и услуги (317 бр.) Приема се, че фамилията живее в личен дом (съобразно статистиката - това е обстановката при 84 на 100 от българските семейства), жилищна повърхност - 70 кв. м.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - А татко ти като какъв работи? - Консултант на свободна процедура по стопанска система, политика, социология и футурология. - Какво, таксиметров водач ли е? -… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниНационалното управление на ДСБ ще бъде свикано за разискване на няколко въпроса, съобщи съпредседателят на обединяването " Демократична България " Адел: Направихте ни толкоз горди!Нинова: Имахме съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия по горещия въпросУчениците могат да се запишат от 14 до 16 юли включителноВирусът " няма да спре " Никога до момента не е имало толкоз бърза обработка, уточни представителят на Комисията Росица МатеваТя наложително би трябвало да съдържа кокосово млякоИТН не взе участие в никакви подмолни сделки, съобщи тойКакво е положението на момчетоМаксималните температури на следващия ден ще доближат до 38 градусаСобственици на парцели излязоха на митинг пред МОСВПострадалите деца играели във вилната зона на местността ПартаПрестъпната група е работила на територията на София и Нови ИскърЛидерът на ГЕРБ съобщи, че е получил призовка от министъра на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко РашковТе ще създадат прехвърлянето на детайли много по-лесноПредлагал имотни облаги, имал и съучастникОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР