Н ай-важно е анализът, който правим в момента, да покаже

...
Н ай-важно е анализът, който правим в момента, да покаже
Коментари Харесай

Министър Денков: Трябва да научим децата да мислят критично

Н ай-важно е анализът, който вършим сега, да покаже къде са проблематичните области в областта на образованието – както по райони, по този начин и по възрастови групи, с цел да забележим по какъв начин им е повлияло отдалеченото образование. Така ще можем да насочим напъните си точно към проблемите и ще обърнем повече внимание.

Това съобщи в предаването служебният министър на образованието и науката професор Николай Денков.

По думите му е значимо да се промени настройката и насоката на учене.

"Децата би трябвало да бъдат научени да мислят сериозно, по какъв начин да намират скъпа информация измежду потока от информация. Това са скъпи умения, които би трябвало да предадем на нашите деца ", уточни той.

"Всеки ден в учебното заведение за децата е извънредно скъп. Разбира се, когато е безвредно, децата би трябвало да бъдат в учебно заведение ", сподели още проф. Николай Денков, представен от пресцентъра на МОН.

Министър Денков е подчертал, че учителите бяха на първа линия, с цел да се борят, да могат децата да получат образованието, което заслужават. Министърът е отбелязал и ролята на родителите в просветителния развой.

"Годината беше доста сложна, само че катализира и форсира доста процесите на модернизиране на образованието. Имаме още доста неща да свършим, както от позиция на техническото обезпечаване, по този начин и за подкрепяне на учителите да употребяват всички благоприятни условия - курсове по подготовка ", е споделил министър Денков.

Според него децата би трябвало да бъдат научени да мислят сериозно, да намират скъпото измежду потока от информация. По думите на министър Денков това са значими умения, които би трябвало да предадем на нашите деца.

Министерството на образованието и науката изготвя разбор на образованието в електронна среда от разстояние, който ще покаже проблематичните области по райони, както и по възрастови групи.

"Така ще можем да насочим напъните си точно към решение на проблемите ", показва министър Денков.

Тази заран от Министерството на образованието излязоха с одобрение по случай 24 май.

"Днес е един от най-значимите български празници, знак на достолепие, традиция и нематериалност, на който отдаваме респект на великото дело на светите братя Кирил и Методий. Създаването на българската писменост е едно от най-забележителните събития в историята на човешката просвета. Неговото значение от дълго време е надскочило границите на България и е поставило своя отпечатък върху развиването на цяла Европа, а и отвън нея ", се споделя в приветствието.

"Честит празник на всички просветители! Да си учител в учебно заведение или университет през днешния ден е предопределение, което идва с предизвикването да предадеш знанието на новите генерации, които порастват в свят на непрекъснат софтуерен прогрес. Вие носите голяма отговорност и заслужавате най-висока хвалба ", продължава приветствието.

"А напредъкът би бил неосъществим без учените - без мозъците, които не просто виждат, само че и основават бъдещето. Науката ни води към неразкрити и непознати светове. Тя е път към утрешния ден, по който се сплотяват хора и хрумвания, с цел да разширят границите на човешкото знание и да намерят решения на световните публични задания. Затова особено приветствам представителите на научната и академичната общественост по случай днешния празник. Благодаря Ви за Вашия труд, твърдоглавие и неизменност, за Вашето визионерство и старание. Признателен съм, че вдъхновявате младежите да поемат по вълнуващия път на науката ", се споделя в приветствието от министър Николай Денков.

"През последната година цялата ни просветителна система - всички педагогичен методики, познания и умения бяха изправени пред тежко тестване. Пандемията от COVID-19 безусловно за една нощ изпрати Вас – учителите и преподавателите, на бойната линия съвсем наедно с лекарите. Със своя безрезервен труд и немислима до наскоро адаптивност към новите действителности Вие спечелихте възхищението на цялото общество. Превъзмогвайки компликациите, с доста обич и самообладание успяхте да накарате учениците и студентите да бъдат дейни участници в просветителния развой при необикновени условия. За всички нас това беше за първи път. Не единствено за учителите и за децата, само че и за родителите, без чиято помощ просветителната система още по-трудно щеше да се оправи. В тази невиждана обстановка родителите повярваха в преподавателите. Учиха дружно с децата си и направиха даже невъзможното, с цел да им оказват помощ да усвояват образователното наличие, да получават нови познания и умения макар физическата отдалеченост. Да са пълноценни, поредни, дисциплинирани и уверени в себе си. Ето за какво 24 май е празник и на всички Вас, уважаеми родители. Благодаря Ви за доверието и поддръжката! ", продължава приветствието.

"Скъпи възпитаници и студенти, приветствам и Вас за съзнанието и мотивацията, които проявихте по време на образованието в електронна среда! Знам, че не беше елементарно. Благодаря Ви, че сте виновни и дисциплинирани. Пожелавам на всички нас просветителният развой да продължи в действителна образователна среда, тъй като нищо не може да размени живия контакт сред преподавател и възпитаник, сред учител и студент. Той е решителен както за образованието, по този начин и за възпитанието и обществената осъзнатост на младежите ", споделя министърът.

"Днес България е част от една общественост, сплотяваща доста страни на Стария континент, а нашата писменост, наред с латинската и гръцката, е една от трите писмености на тази общественост. Българското слово е свещено! То ни сплотява като народ и ни кара да се гордеем, че сме разнообразни и неповторими. В международното културно завещание името на България постоянно ще свети с буквите на солунските братя и с първите думи, преведени от Константин-Кирил Философ на български език: "В началото бе словото… ", приключва приветствието.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Имаш ли фантазии? - Да, да отслабна! - Е, за какво не отслабнеш тогава? - Какво е живот без фантазии? Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.Последни " Да се направи огромна коалиция не е лесна работа ", написа водачът на БСПИнцидентът бе охарактеризиран от опозицията и западни представители като интервенция за отвличанеЗабравени фотоси от абитуриентската вечер извадиха Рачков, Рафи, Аня Пенчева, Даниел Вълчев и МироГал Гадот: Израел е „ във война “НАТО дефинира насилственото кацане в Минск като сериозен и рисков инцидентАктьорът има и дългогодишна връзка с модела и актриса Диляна ПоповаДнес е направена значима стъпка напредДве деца са били откарани с хеликоптер до болница в град Торино„ Черната гъба ” води до смъртност от 50%Виденов е " архитектът на обединението " Вижте 7 от присъщите неща, които английското кралско семейство извършва на рождени дниНад 12,5 кг. контрабандни златни украшения са открити и арестувани при две инспекции на рейс и лек автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " Антон Златанов с пост във Facebook21 починали и осем ранени при стихия по време на планински ултрамаратон в Китай Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР