МЗ все още не е започнало да изгражда детската болница,

...
МЗ все още не е започнало да изгражда детската болница,
Коментари Харесай

МЗ все още не е започнало да изгражда детската болница

Министерство на здравеопазването към момента не е почнало да построява детската болница, съобщи по БТВ Надежда Цекулова от Обществения съвет за създаване на Национална детска болница.

" Не бива да се позволява страната да продължава да губи времето на българските жители ", прикани Цекулова.

Тя напомни, че осъществяването на плана се бави към този момент 5 години. Според нея, повода е, че всеки един министър идва с нови хрумвания. Тя регистрира като добър ход основаването на Обществен съвет от Хинков.

" За да имаме в края на процеса болница, би трябвало да се извърви избрана нормативна процедура. Има един в Закона за лечебните заведения, който указва какво би трябвало да свърши всеки един индивид при построяването на дадена болница. Не виждаме министерството да е почнало работа по нея ", безапелационна е Цекулова.

Тя очерта редица сегашни проблеми, един от които е неналичието на медицински сестри.

Друг проблем съгласно Надежда Цекулова е фактът, че планът за създаване на болничното заведение се политизира прекалено. Тя уточни изявлението на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, че ще изисква процесът да се форсира. По думите й не е значима скоростта за изграждане на постройката, а тя да бъде изпълнена със смисъл, значимо е качеството.


  

 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР