МЗ обяви конкурс за членове на Борда на директорите на

...
МЗ обяви конкурс за членове на Борда на директорите на
Коментари Харесай

Обявиха конкурс за членове на Борда на директорите на „Майчин дом“

МЗ разгласи конкурс за членове на Борда на шефовете на СБАЛАГ „ Майчин дом “. Търсят се самостоятелен член и представител на страната.

До присъединяване в състезанието се позволяват лица, които би трябвало да са български жители или жители на Европейския съюз, на страна – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария; да имат образователно-квалификационна степен " магистър " по една от следните специалности: медицина, дентална медицина, право, фармация, механически науки или от професионално направление „ стопанска система “; да имат минимум 5 години професионален опит; да са честни и да имат добра известност според Правилника за използване на Закона за обществените предприятия и други

Договорът за възлагане на ръководството с определения претендент се подписва за период до 24 юни 2024 година – до приключване на мандата на съвета на шефовете.

Документите за присъединяване в състезанието се подават до 23 декември 2022 година

Конкурсът се организира на три стадия: инспекция на сходството на показаните документи с авансово оповестените условия и критериите за подбор; оценяване на направена и показана от претендентите идея за развиване на предприятието и приноса на претендента към неговото ръководство и събеседване с претендентите. Темите, предмет на изявлението са Особености и характерности на активността на общественото предприятие; Източници на финансиране и способи за стабилизиране/ възстановяване на финансовото положение на общественото дружество и Органи на ръководство на общественото дружество – права и отговорности.

По време на събеседването комисията по осъществяване на състезанието може да слага и  други спомагателни въпроси от региона на здравния мениджмънт и настоящата нормативна уредба, прилагана при ръководството на държавните лечебни заведения.

Пълния текст на заповедта на министъра може да видите
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР