МЗ, МВР и ДАНС създават оперативна работна група, целяща да

...
МЗ, МВР и ДАНС създават оперативна работна група, целяща да
Коментари Харесай

Създават ударен отряд за изобличаване на лекари и болници, издаващи фалшиви сертификати


Министерство на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи и ДАНС основават оперативна работна група, целяща да бъдат разпознати хора, които издават подправени документи.

По самодейност на министъра на опазването на здравето през днешния ден в Министерство на вътрешните работи бе извършена среща, на която бяха разисквани взаимни дейности за определяне на лица, издаващи подправени документи за -19. В срещата взеха присъединяване вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, ръководителят на ДАНС Пламен Тончев, шефът на ГДБОП гл. комисар Калин Стоянов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров, подуправителят на НЗОК доктор Йорданка Пенкова, както и Ивайло Филипов – шеф на „ Информационно обслужване “ АД.

По време на срещата се взе решение за основаване на работна група под управлението на основния секретар на Министерството на вътрешните работи, която да координира дейностите и обмена на информация сред обособените ведомства и организации, с оглед улеснение на идентификацията на лечебни заведения и медицински лица, за които има обосновано съмнение, че издават подправени документи и към които да бъдат приложени специфични средства и способи за доказване на действието. Изпълнението на решението стартира неотложно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР