Мюзикълът Таборът се връща от небето се превърна се в

...
Мюзикълът Таборът се връща от небето се превърна се в
Коментари Харесай

Горещи страсти в поп фолка! Роксана се видя в чудо, забърка ...

Мюзикълът " Таборът се връща от небето " се трансформира се в безспорен шлагер във Варна. Той ще бъде показан за трети път в морската столица на 16 декември от 19.00 часа в Двореца на културата и спорта.

Специален музикален посетител този път ще бъде Кралицата на ромската музика - Роксана.

Билетите към този момент са в продажба на билетна каса спектакъл " Българан ".

Режисьор на огромната продукция е Николай Априлов, сценограф е Николай Нинов, а музикалната среда и мултимедията са на Красимир Янев. Хореограф на танците е Радослав Иванов. Участват: Лилия Илиева, Красимир Ранков, Велин Михайлов, Галин Гинев, Калин Попов, Иля Пепеланов, Милена Захариева, Евгения Кръчмарова, Георги Георгиев, Теодор Христов, Валентин Митев.

Танците се извършват от Ансамбъл " Одесос " при ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна.

Специалният музикален посетител ще е Роксана. Тя е една от най гласовитите и обичани певици в България, Европа и на Балканите. Вратата на огромната сцена за нея отворя не какъв да е, а най-големият - властелинът в телевизионният ефир и шоубизнеса в страната ни - Слави Трифонов. Той е и индивида, който я кръщава със театралното й име.

Обичана от всички, приета от всички, спечелила сърцата на публиката с изключение на с музиката си вълшебния си глас, само че и с красивата си непринудена усмивка.
Тази година на ромският фестивал по случай международният ден на ромите тя бе оповестена и коронясана за Кралица ромската музика.

Проектът се осъществя с финансиране от Националния фонд " Култура ".

„ ТАБОРЪТ съдебна експертиза ВРЪЩА ОТ НЕБЕТО” е тавтология на историята, разказана в съветския филм „ Таборът отива към небето”. Либретото е на Любомир Пеевски и е една вълнуваща сантиментална история за невъзможната и изпепеляваща обич сред конекрадеца Лайку и хубавицата Рада.

С облика за свободни и волни хора, обладавани от мощни пристрастености, като обич и ненавист, ромите влизат в творби на международната класика. Значимо място в спектакъла имат руско-циганските романси и танци.Тази музика е осцилация и темп – необятна и необяснима като палавникът – вятър, развяващ косите, като огъня в кръвта.

Темите, с които тези мелодии съумяват да пленят публиката са обич, горделивост, възмездие, независимост, написа Телеграф.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР