Мюсюлманска тълпа атакува 3 църкви, след като обвини християнин в оскверняване на Корана в Източен Пакистан

...
МУЛТАН, Пакистан (АП) — Мюсюлманска тълпа нахлу в сряда в
Коментари Харесай

МУЛТАН, Пакистан (АП) — Мюсюлманска тълпа нахлу в сряда в християнско селище в източната провинция Пенджаб в Пакистан, изгаряйки една църква и повреждайки други две и разрушаване на къща на мъж, след като го обвиниха в оскверняване на страниците от свещената книга на исляма, каза полицията.

Нападението е извършено в окръг Файсалабад в източната провинция Пенджаб, каза шефът на местната полиция Ризван Хан. Той каза, че тълпата е нападнала християнската колония, след като някои от мюсюлманите, живеещи наблизо, са обвинили местен християнин Раджа Амир и негов приятел в оскверняване на страници от Корана.

Хан каза, че обвиненията разгневили мюсюлманите, които са започнали да се събират там и демонстрантите след това започнаха да атакуват множество църкви, преди да бъдат разпръснати от полицейски палки. Властите се опитват да възстановят реда с помощта на старейшини и духовници в района на Джаранвала, където се случи нападението, каза той.

Полицията казва, че регистрира дела срещу онези, които са осквернили Корана.

< p>Той каза, че всички онези мюсюлмани, които са участвали в атаките срещу църкви и имоти, принадлежащи на християни, също ще бъдат проследени и арестувани. „Първият ни приоритет беше да спасим живота на всички християни. Разположихме допълнителна полиция в християнската колония“, каза той.

Съгласно пакистанските закони за богохулство всеки, признат за виновен в обида на исляма или ислямски религиозни фигури, може да бъде осъден на смърт. Въпреки че властите все още не са изпълнили смъртна присъда за богохулство, само обвинението може да предизвика безредици.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР