Мюриел Ауре (Кот д'Ивоар) спечели световната титла на 60 метра

...
Мюриел Ауре (Кот д'Ивоар) спечели световната титла на 60 метра
Коментари Харесай

Шампионката на 60 метра: Знаех, че баща ми ме гледа от небето

Мюриел Ауре (Кот д'Ивоар) завоюва международната купа на 60 метра в зала в Бирмингам през вчерашния ден с най-хубав резултат в света за сезона от 6.97 сек, а сънародничката й Мари-Жозе Та Лу се окичи със среброто със 7.05 сек. Със същия резултат, само че с пет хилядни по-бавна, Муджинга Камбунджи (Швейрация) се поздрави с бронза.
" Толкова съм щастлива, упражнявах толкоз крепко за това, този орден е за моя треньор и екипа ми, който ме тренираше крепко. Нещо голямо е да вземем злато и сребро. Кот д'Ивоар е на върха, толкоз съм щастлива и се надявам, че скоро ще сме в положение да заемем целия подиум.
Миналата година беше сложна за мен с татко ми (б.а. татко й умря от рак). Знаех, че той ме гледа от небето. Разговарях с него преди надпреварата и го помолих да ми помогне. Не съумях да вземе златото, когато той беше жив ", сподели разчувстваната шампионка след финала на 60 метра.

Та Лу също не скри вълнението си: " Просто съм щастлива, тъй като желаех орден, когато пристигнах тук. Сезонът в зала не е най-хубавият за мен. Според мен направих огромен край, просто направих каквото трябваше. Чувството след финала беше необикновено, само че най-хубавото от мен е през летния сезон. Всеки ден споделям, че Кот д'Ивоар е мощна страна и в действителност имам вяра в това. Бях щастлива да видя, че Мюриел е златна медалистка и също да видя две девойки, които показват страната ни, на подиума. "
Невярващата, че е станала трета в света Камбунджи беше къса, само че извънредно щастлива: " Щастлива съм. Това е необикновено. Беше толкоз бързо да печеля орден. Кариерата ми не всеки път е била лесна. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР