Мюнхен. Радвам се да те поздравя, знаеш колко много и

...
Мюнхен. Радвам се да те поздравя, знаеш колко много и
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов проведе среща с либийския премиер Файез Сарадж

Мюнхен. Радвам се да те поздравя, знаеш какъв брой доста и значими са връзките ни с Либия. Страхотни обичаи и взаимоотношения. Сега се надявам да ни гостуваш в София и да възстановим предходните положителни връзки. С тези думи министър председателят Бойко Борисов стартира двустранната си среща с министър-председателя на Държавата Либия Файез Сарадж, която се организира в Мюнхен. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Двамата министър председатели са измежду международните водачи, участващи в обичайна конференция по сигурността в баварския град.
„ Наистина е извънредно наслаждение да се срещна с вас, господин министър-председател. Имаме доста положителни обичайни връзки, които не престават десетилетия наред. Независимо от събитията, пред които сме сложени напоследък - в политически и различен аспект, имаме предпочитание да работим с България точно по възобновяване на тези положителни връзки “, съобщи министър председателят на Либия.
Българският министър-председател уточни, че като член на Европейския съюз България споделя визията какъв брой значително е съдействието със страните от Северна Африка за намирането на стабилно решение на проблемите, свързани с незаконната миграция, екстремистката идеология и тероризма.
Двамата министър председатели бяха на мнение, че размяната на визити на високо ниво сред България и Либия безспорно ще набележат съответните стъпки за активизиране на двустранното съдействие във всички области от съвместен интерес. Сфери с такова значение са опазването на здравето, образованието, търговията, бизнеса.
Министър-председателите Борисов и Сарадж разискаха също задържането на моторния танкер „ Бадр/Бдин “. „ Въпросът е с частноправен темперамент, все пак българското държавното управление се ангажира с него, с цел да не се отрази неподходящо на двустранните връзки. Готови сме да решим въпроса по метод, взаимно устройващ и двете страни “, уточни министър-председателят Бойко Борисов. Той добави, че корабът се намира в пристанище Бургас и ще остане там до окончателното изясняване на обстановката.
„ В България работи правилото на разделянето на управляващите и всички досегашни дейности на българската администрация са основани на актове на правосъдната власт. Либийската страна, посредством своите процесуални представители, има опция да отбрани своите законни права и ползи пред самостоятелния български съд “, сподели още министър-председателят Борисов. Той добави, че юристите на либийската страна следва да показват всички съответстващи документи пред правосъдните управляващи за дефинитивно решение на противоречивите моменти. А представителите на българската администрация ще се съобразят с влезлите в действие правосъдни решения в сходство с правилото за правда, от който се управляват.
„ За да няма и най-малка сянка на подозрение върху дейностите на българската страна по въпроса, всички способени органи на изпълнителната власт обясняват случая за възможни непозволени дейности “, сподели още министър председателят Борисов. Либийският му сътрудник съобщи, че дефинира дейностите на българските управляващи по проблема като положителни вести.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР