Мюнхен. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

...
Мюнхен. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов се срещна със заместник-главния прокурор на Бавария Андреас Вимер

Мюнхен. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов организира работна среща със заместник-главния прокурор на Бавария Андреас Вимер и представителя на Генералната прокуратура на Бавария Йоахим Етенхофер. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Срещата се организира в постройката на Генералната прокуратура в Мюнхен. По време на диалога Цветанов срещна Вимер и Етенхофер с признатите законодателни решения в българския парламент през последните години като сложи главен акцент върху антитерористичния закон. Председателят на ПГ на ГЕРБ акцентира, че измежду главните цели в работата на болшинството в българския парламент попадат и главните задания от Програмния документ на Европол за интервала 2018-2020 година – битката с корупцията, проведената престъпност и киберпрестъпността. Цветан Цветанов срещна заместник-главния прокурор на Бавария и с целите на българското председателство на Европейския съюз. Централно място измежду тях имат европерспективата и сигурността на Западните Балкани.
По време на срещата Цветан Цветанов напомни обичайно положителното съдействие сред България и Бавария и съобщи, че се подхващат стъпки за разширението му. Той акцентира голямата изгода от извършените образования през 2010 и 2011 година в Бавария, които бяха свързани със специализацията на проверяващите служители на реда и прокурорите, които работят против тежката проведена престъпност и корупцията. Тъй като в Бавария централен орган в битката с тероризма е Генералната прокуратура, българското правосъдно министерство и проверяващите органи у нас ще могат да работят в партньорство с баварските си сътрудници. Основен акцент в тази тенденция ще бъде работата по взаимни следствия по Евроджъст.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР