Мюфтийството има задължения към държавата в размер на 12 милиона

...
Мюфтийството има задължения към държавата в размер на 12 милиона
Коментари Харесай

Нинова: ГЕРБ опрощават на Мюфтийството задълженията към държавата

Мюфтийството има отговорности към страната в размер на 12 милиона лв.. „ Това е следващата договорка сред Движение за права и свободи и ГЕРБ. Цената на тази договорка я търсете в петък, първа точка от дневния ред на Народно събрание. Казва се Закон за вероизповеданията. ГЕРБ опрощават на Мюфтийството отговорностите към страната. “
Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг.

Относно президентското несъгласие, водачът на Българска социалистическа партия съобщи, че Движение за права и свободи, ГЕРБ и Обединени патриоти в цялостно единодушие са срещу причините на президента Румен Радев. „ Това е следващата договорка сред Движение за права и свободи и ГЕРБ. Цената на тази договорка я търсете в петък, първа точка от дневния ред на Народно събрание. Казва се Закон за вероизповеданията. ГЕРБ опрощават на Мюфтийството отговорностите към страната. Питайте БПЦ какво мисли по този въпрос. Сделката е - ние ви поддържаме, вие ни опрощавате задълженията “, съобщи Корнелия Нинова.

Припомняме ви, че единствено преди два месеца стана ясно, че персонално финансовият министър Владислав Горанов е изискал да опрости обвързване от 12 милиона лв. на мюфтийството. Това съобщи юристът Николай Панков в предаването „ Честно казано с Люба Кулезич “. Той описа по какъв начин през декември на съвещание на парламентарната комисия по вероизповедания, на която са били обсъждани измененията в Закона за вероизповеданията е направено пит да бъде прокарано решение на финансовия министър Владислав Горанов за еднократна прошка на това обвързване.

„ Ставаше въпрос за данъчна прошка на ревизионните актове на мюсюлманското изповедание, влезнали през съда. Т.е. на мюсюлманското изповедание, на Мустафа Хаджи, което дължи над 12 милиона, от които 8 наложително. “, споделя Панков. Опитът да бъде прокарано това решение тогава е бил изработен от депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев, който е декларирал, че това е флагрантно решение на министърът на финансите Владислав Горанов. Парламентарната комисия тогава не е приела това решение да стане факт.

Вероятно Нинова загатва, че макар първият несполучлив опит това да се случи в този момент е контрактувано приемането на това искане.

Днес продължихме срещите с извънпарламентарни партии, цивилен сдружения във връзка със основаване на общ фронт за транспарантни и почтени избори, съобщи още на брифинга водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Искаме да се обединим от ден на ден хора, с цел да дадем гаранции, че изборите ще бъдат почтени и да подсигуряваме на хората, че гласът им няма да бъде използван. Над 20-тина организации желаят да се включат в нашите старания “, сподели Нинова.

" Не губете вяра, българи. Всичко зависи от нас. Не губете вяра ", приключи тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР