MyKi Tcam вече се предлага на пазара на цена от

MyKi Tcam вече се предлага на пазара на цена от ...

Българска смарт камера мери температурата за 0,5 сек..


MyKi Tcam вече се предлага на пазара на цена от 699 евро

При засичане на температура над 37,3°C камерата влиза в предупредителен режим
(снимка: Алтерко Роботикс)

Българска компания представи нов смарт продукт на пазара – умна камера за дистанционно измерване на телесната температура с точност от +/- 0,3°C. MyKi Tcam на Алтерко Роботикс е решение за превенция на епидемии, включващо скрининг на телесната температура и интелигентна система за предупреждение.

Самият скрининг отнема едва 0,5 секунди и при засечена температура над 37,3°C камерата влиза в предупредителен режим, като веднага се задействат вградените аларма и гласово предупреждение за наличие на висока температура.

MyKi Tcam е подходяща за употреба в офиси, заведения, хотели и други обществени места, където в момента е задължително измерване на температурата на посетители и служители. Устройството се предлага на цена от 699 евро без ДДС.

Камерата тежи 735 грама, а в основата ѝ има скоба със стандартна резба ¼ за монтаж на таван или под. Батерията на камерата е акумулаторна с USB захранване и издържа до 8 часа в режим на работа.

MyKi Tcam има вградено двупосочно аудио, което позволява провеждане на разговор при необходимост. При доближаване на камерата (на 1 м) тя автоматично напомня за измерване на температурата. Оборудвана е с OLED дисплей, на който в реално време се показва засечената температура, като същевременно тя се съобщава и гласово.
още по темата
Всеки процес на измерване на температурата завършва за 0,5 секунди, а благодарение на високочувствителния сензор, прецизността при измерване е гарантирана – с точност до +/- 0,3 °C.

MyKi Tcam има вграден WiFi модул, който позволява свързване на устройството със смартфон, телевизор или компютър и видео наблюдение на живо. Това се осъществява с безплатно приложение FINDCAM Max, което е достъпно както за iOS, така и за Android.

Интелигентният интерфейс на приложението дава статистически данни за измерванията на температурата в реално време и позволява съхранение и достъп до данните за направените измервания и видео записи назад във времето.

Данните се съхраняват на вградената карта памет (128 GB), a приложението е мястото, където те са достъпни и могат да бъдат прегледани и анализирани по всяко време.

Източник: technews.bg