Мятането на домати срещу политици и администратори не е административно

...
Мятането на домати срещу политици и администратори не е административно
Коментари Харесай

Кольо Босия отстоява правото си да мята домати по НС и политици

Мятането на домати против политици и админи не е административно нарушаване, а е законен развой . Всеки българин, който желае да стачкува, може да си вземе развалени домати, да се запише в общината и да мята меки предмети. Това съобщи на конференция в Българска телеграфна агенция Николай Колев, прочут с прозвището - Кольо Босия.

Повод за неговото изказване е обвиняването и множеството правосъдни процедури, формирани след митингите му, наречени " доматена гражданска война ". Колев и още четирима бяха задържани на 9 септември 2015 година, когато мятаха домати против северния вход на постройката на Народното събрание. Тогава те стачкуваха против обстановката в страната.

Според обвинителния акт Колев траял с деянията си като политически митинг и неведнъж се е налагала интервенция на органите на Министерство на вътрешните работи. Той е хвърлял домати по постройката и по влизащите в нея депутати, като с дейностите си провокирал отвращение на жителите. Глобен е 500 лв. .

В обвиняването, повдигнато му откакто е минал през арест, съден и надлежно оневинен за предходно сходно деяние. В обвиняването даже е представена и присъда, която е паднала на последваща инстанция.

Николай Колев - Босия, даде обещание: " Ще заведа общо дело за систематичен и умишлен тормоз върху личността ми и ще желая 10 млн. лв. . Действията срещу мен не бяха в персонален проект ".

С дейностите на прокуратурата, полицията и общината се стига до абсурд, съобщи той и цитира кариерното развиване на хората, които през 2015 година са имали отношение към неговия арест. Младен Маринов (тогава началник на Столична дирекция на Министерство на вътрешните работи - б.р.) стана основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Цецка Цачева (тогава ръководител на Народното събрание - б.р.) в този момент е министър на правораздаването.

Според нея аз съм си гамен и би трябвало да лежа в пандиза, сподели Босия по адрес на Цачева и добави, че основният прокурор Сотир Цацаров е непреклонен и тогава, и в този момент. Не живеем в правова страна, колкото и да повтарят всякакви политици и депутати . Това, че аз съм на независимост, е изключение, добави Босия.

Арестуваният с него Кирил Чуканов посочи, че мятането на меки предмети е форма на митинг .

На конференцията бе и юристът на Николай Колев - Диньо Бозаджиев. Той напомни, че половин година след митингите на Босия против корупцията в ИА " Автомобилна администрация " имаше арести в тази организация. Протестът на Босия бе против продажба на шофьорски книжки, против манипулиране на изпити за даване документи за правоуправление на лица, които не имат тези умения.

Държавата лимитира правата на жителите и въпреки това лимитира опцията на жителите да стачкуват по някакъв метод .
Николай Ганчев (Кольо Босия) откакто изчерпа всички благоприятни условия за митинг, едвам тогава пристъпи към тези протестни дейности (мятане на домати по постройката на Народно събрание - б.р.), сподели бранителят му.

Заради митингите от Колев бяха формирани към 14 производства по Закона за Министерство на вътрешните работи. Той бе задържан за 24 часа . Бяха включени от септември 2015 година когато към него се причислиха и други жители - Инспектората на Общинския съвет постановяваше санкции, най-после и прокуратурата - всеобщия митинг, изясни юристът му. Той напомни, че тогава бяха арестувани Колев и четирима от протестиращите за опозоряване униформата на длъжностни лица - 1 или 2 домата са изцалапи униформата на служители на реда, посочи юрист Бозаджиев. " За мен това произвеждане граничеше с гротеска ", дефинира той производството и делото - " за нещо, което демонстрира, че това не е закононарушение ".

По думите му делото е два тома. Към 1000 страници са показанията на разпитани десетки лица, психически експертизи . " Ако бяха хвърлени толкоз старания за нещо свястно, най-малкото един министър можеше да бъде хвърлен в пандиза . Органите могат и знаят по какъв начин да работят - за какво по другите каузи се позволяват обикновени професионални неточности ", запита юристът на Колев и добави: " Прокуратурата се оказа един орган, който поставя последния подслон, който пречи на следствието. "

Адвокатът поздрави всички съдии, постановили анулация на противозаконните арестувания, които приели, че се касае за израз на гражданска позиция с възможни от закона средства .

В удостоверение, че това е легален митинг бяха и думите на другия задържан с Кольо Босия - Кирил Чуканов. " Бях дружно с него и още трима другари подсъдими по това дело и към този момент оневинен мисля, че участвахме в изцяло законен цивилен митинг. Ставаше дума за сериозен случай на безнаказана, нагла корупция в огромни мащаби в ИА " Автомобилна администрация ", където имаше серия арести година след нашия митинг на 09 септември 2015 година Датата не беше инцидентна, тъй като генезисът на корупцията идва от непреодоляното завещание на незаконния режим. Възпроизведен незаконен модел - поведенчески и умствен , сподели Чуканов.

Николай Колев Босия описа, че когато пристигнали да го арестуват, им посочил 3 правосъдни решения, че митингът му е законен, само че все пак е бил арестуван. Има една ръка, която споделя: " няма да вземате поради решенията на съда ", изясни Босия.

Адвокат Бозаджиев разяснява и че през последните 1-2 месеца са признати няколко акта, които лимитират и затварят опцията на българите за надзор. Той напомни, че измененията в Закона за околната среда, (върху които бе наложено несъгласие, а по-късно депутатите отхвърлиха президентското несъгласие - б.р.) лимитират опцията да бъдат обжалвани оценките за Оценка на въздействието върху околната среда. Целта е посредством едноинстационно обжалване по-лесно да бъдат прокарани незаконосъобразните актове, счита юрист Бозаджиев.

" След това бяха прокарани измененията в Административно-процесуалния кодекс (АПК). Увеличение на таксите, касационно произвеждане в закрити съвещания - голям брой дребни промени, които лимитират опцията на жителите ", заключи и тези промени юристът.

Той напомни бързия избор на ръководител на Върховния административен съд (ВАС) и новия Висш правосъден съвет (ВСС) . Бозаджиев изясни, че определеният от квотата на Народното събрание по предложение на ГЕРБ Боян Магдалинчев, представляващ Висш съдебен съвет, е един от създателите на измененията в Административнопроцесуален кодекс. Името му е известно с нарушение инцидентния избор на делата за Пепи Еврото, добави юристът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР