Мястото за богове и богаташи заспива едва с изгрева365 църкви

...
Мястото за богове и богаташи заспива едва с изгрева365 църкви
Коментари Харесай

6500 евро за кв. м стигна вила на Миконос

Мястото за богове и богаташи заспива едвам с изгрева

365 църкви греят със сини кубета - по една за всеки ден
“Ако мразиш някого, подари му къща! ” Това е най-страшната клетва, която в последните години произнасят гърците. Притиснати от данъчни задължения, мнозина към момента продават парцелите си под действителната стойност.

Но това не важи за Миконос - остров за богове и богаташи, измежду които и много заможни българи. Законът за предложение и търсене там не е годен, тъй като цените нямат логичност.

С 500 евро се е вдигнал тази година квадратният метър в това райско кътче и стигна 6500 евро. Сума, която шокира елементарния грък.

Скоро вила от 1000 кв. метра на брега на морето се снабди със притежател, който

брои за нея

7 млн. евро

И той не е арабски шейх, а европейски жител.

Богати американци също наддават за парцел на Миконос. Най-скъпият наем за луксозна вила до брега на морето е 12 000 евро дневно. И тя към този момент е резервирана за идващите две години.

Когато клиент може да си разреши тази цена единствено за наем, мъчно е да си представим какъв брой са разноските му дневно. Защото Миконос предлага всичко, което човешката душа може да си пожелае. Прекрасни плажове, транспарантна вода, зашеметяваща кухня, съвършено обслужване са единствено част от удоволствията.

Да гледаш от ресторанта на брега по какъв начин Ерос Рамацоти и гръцката мегазвезда Антонис Ремос пеят на голяма сцена, издигната в морето, не е невероятно. Но

би трябвало да броиш

15 000 евро за маса

на първа линия

Или пък да се наслаждаваш на шоуто “1001 арабски нощи ”, за което бяха докарани камили, а брегът - посипан с огньове. Само за една нощ ресторантът, провел това шоу, регистрира 2 млн. евро оборот. Летището не смогваше да одобри частните самолети, а пристанището - да побере яхтите.

На Миконос даже не съществува понятието “нощен живот ”, тъй като празникът е нон-стоп. Островът заспива с първите слънчеви лъчи. Холивудски звезди се надпреварват да се снимат на крайбрежията му, в първокласни яхти, показвайки на целия свят, че и те са се докоснали до тази перла.

Миконос в действителност е като в приказките - всичко може да се случи, тъй като няма съпоставяне. “Най-трудно се гради доверието на богатите клиенти от Ливан, Дубай и Обединените арабски емирства - споделя притежател на туристическа организация. - Те желаят единствено да се забавляват в цялостна анонимност. Не се пазарят за цени, просто държат да получават най-хубавото. А на Миконос го има. ”

Все отново островът разрешава да бъде посетен и от хора без петролни кладенци. Но най-вече отвън сезона и за малко. Той е хубав даже и през зимните месеци с известните вятърни мелници,

с белите като птици

къщи и сини

прозорци,

тесните улички, в които можеш да се изгубиш. Но постоянно ще откриеш нещо непознато и красиво. Това е островът с 365 църкви и параклиси - по един храм за всеки ден в годината.

Не е загадка, че на Миконос се въртят и пари с незнаен генезис. Напоследък контролът по укриване на налози е засилен, само че не толкоз, че да спре този феномен. Миконос е една от златните мини на гръцкия туризъм.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР