Мястото, от което хусите изстреляха ракета в покрайнините на Ходейда,

...
Мястото, от което хусите изстреляха ракета в покрайнините на Ходейда,
Коментари Харесай

Нова ракетна атака по йеменския град Ходейда

" Мястото, от което хусите изстреляха ракета в покрайнините на Ходейда, беше изумено ", сподели боен източник, обвързван с бунтовниците, за Агенция Франс Прес.

Той добави, че не е било допустимо да се откри дали ударът е пристигнал от морето или от въздуха. Полицейски източник удостовери осъществяването на удара.

За гърмежи в града на брега на Червено море оповестява и ТАСС, като се базира на телеканала " Ал Арабия ". По данни на " Скай нюз Арабия " ударът е нанесен по боен обект в региона Ал-Катиб, откъдето в събота хусите изстреляха ракета в посока Червено море.

По-рано сутринта Съединени американски щати нанесоха втори удар след петъчната взаимна офанзива с Англия. Ракети " Томахоук " бяха изстреляни от транспортен съд през нощта.

" Администрацията на Съединени американски щати изпрати на иранските управляващи известие, отнасящо се до нападението на йеменските бунтовници - хуси, над търговски кораби в Червено море ", заяви американският президент Джо Байдън по време на диалог с публицисти в Белия дом, съобщи Ройтерс, представена и от ТАСС.

" Ние им изпратихме известието по частен път и сме уверени, че те са се подготвили ", означи президентът, който се насочи към извънградската си резиденция в Кемп Дейвид, показва организацията. Той назова хусите " терористична формация ".

Хусите заплашиха, че напълно скоро ще отговорят на ударите и оповестиха, че след американската офанзива не е имало жертви и вреди. Русия назова ударите " фрапираща експанзия ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР