Мястото на златното поколение на Белгия във футболната история е

...
Мястото на златното поколение на Белгия във футболната история е
Коментари Харесай

Мартинес: Мястото на златното поколение на Белгия в историята е подсигурено

Мястото на " златното " потомство на Белгия във футболната история е подсигурено, без значение от изхода на идния мач с Хърватия, съобщи старши треньорът на националния тим Роберто Мартинес.

Белгия ще би трябвало да търси наложителна победа против международния вицешампион Хърватия в четвъртък, с цел да заеме едно от първите две места в група " F " и да продължи към етапа на директните елиминации на международното състезание в Катар. В предходните си два мача " алените дяволи " записаха победа с 1:0 над Канада и загуба с 0:2 от Мароко, като и в двата мача отборът изглеждаше демотивиран, което накара медиите да спекулират, че това е краят на едно от най-талантливите генерации белгийски футболисти.

" Оставянето на завещание се простира надалеч оттатък това да спечелиш един шампионат. Сигурен съм, че можете да намерите тимове, които са печелили шампионати, само че не са оставяли такава диря след себе си. Тези играчи заслужават почитание, заслужават самопризнание за това, което реализираха през годините ", сподели Мартинес.

Белгия приключи на трето място на предходното международно и игра четвъртфинали на последните две европейски шампионати. Тимът дълго време заемаше и първо място в ранглистата на ФИФА, само че с играчи като Кевин де Бройне, Еден Азар и Ромелу Лукаку упованията към Белгия на това международно състезание бяха доста огромни.

" Говорим за играчи, които напуснаха Белгия напълно млади, с цел да играят в най-големите клубове в Европа. Те печелят трофей след трофей и са отдадени на тази цел. В този тим има осем играчи с по над 100 мача за Белгия. Срещу Хърватия вратарят Тибо Куртоа също ще играе стотния си мач. Това са все футболисти, отдали кариерите си на националния отбор ", сподели Мартинес, който е испанец.

" Няма подозрение, че това е " златното " потомство на белгийския футбол. Те завоюваха бронз от международното през 2018 година, те задържаха националния тим номер 1 в международната класация толкоз дълго време, а Белгия е с население от 11 милиона души. Много от тези играчи към този момент имат или скоро ще имат треньорски лицензи. Така че в идващите най-малко 20 години те ще продължат да въздействат на белгийския футбол ", приключи Мартинес.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР