Мястото на Северна Македония е в ЕС и НАТО, така

...
Мястото на Северна Македония е в ЕС и НАТО, така
Коментари Харесай

Цветанов: Нинова не даде възможност демократично мислещите депутати от БСП да участват в дебата

Мястото на Северна Македония е в Европейски Съюз и НАТО, по този начин ще противодействаме на всички закани от трети страни. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в разискванията по утвърждението на Протокола за присъединение на Северна Македония към Северноатлантическия контракт.

„ Днешният ден е исторически за България и Северна Македония, през днешния ден демонстрираме политическата воля на българския парламент да поддържа напъните на Северна Македония за евроатлантическо бъдеще “, сподели още той.

„ НАТО ще даде спомагателна сигурност, НАТО ще подсигурява и осъществяването на напъните за бъдещо участие в Европейския съюз. След като Македония и Западните Балкани имат европейска вероятност, ще има и повече стопанска система и бизнес “, добави ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

„ Вие ще бъдете подкрепяни във всяко изпитание за одобряването ви като благонадежден сътрудник в НАТО и за бъдещото ви европейско участие “, обърна се Цветанов към ръководителя на Събранието на Северна Македония Талат Джафери.

"Днес еднолично решение на водача на Корнелия Нинова и страха в парламентарната група не даде опция на всички демократично мислещи депутати от опозицията да вземат участие в дебата. Много е обезпокоително, че от Българска социалистическа партия отсъстват през днешния ден. Въпреки това мога да кажа, че те са имали виновна позиция, когато се касае за европейската вероятност на Западните Балкани ", безапелационен бе Цветанов.

„ Много е тъпо, когато вътрешни политически кавги способстват за имиджа на страната ни и на Народното събрание. Не е обикновено гласоподавателите да са дали своят вот, да имат свои народни представители и те да отсъстват от значим спор, който може да ни направи по-силни “, разкри ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

„ Не одобряваме ултимативното държание и нарцисизма, който има в водачеството на Българска социалистическа партия. Призовавам сътрудниците от Българска социалистическа партия да бъдат откровени към гласоподавателите си. В политиката страхът води до загуба на публично доверие. По-добре оставете парламентарно показаните партии да вземат участие интензивно и в европейския спор “, приключи Цветан Цветанов, обръщайки се към Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР