Мястото на Паметника на Съветската армия е в музея на

...
Мястото на Паметника на Съветската армия е в музея на
Коментари Харесай

Премиерът Денков: ПСА е окупационен паметник и няма място в центъра на София

Мястото на Паметника на Съветската войска е в музея на Социалистическото изкуство, отсече министър председателят, който участва на церемонията по награждаване на млади спортисти от спортното министерство.
Всичко по тематиката: Демонтажът на Паметника на Съветската войска 73
" Това е окупационен монумент и няма никакво място в центъра на София, нито пък някаква културна стойност. Той просто демонстрира по какъв начин страната ни е била завладяна със съсипването на демокрацията и окупирането на властта от един тоталитарен режим ", добави министър председателят.

По отношение на измененията в Конституцията той бе безапелационен, че са нужни, с цел да се подсигурява върховенството на закона.

" Тези промени са се дали своят вот на най-високо равнище като Венецианската комисия и Европейската комисия. Четох интервютата през вчерашния ден от страна на Има Такъв Народ и считам, че тези хора са задействани единствено да пречат ", сподели още министър председателят, предава 24 часа.

Той взе отношение и по митингите на КНСБ, които се възнамеряват през днешния ден: " Хората стачкуват повече, тъй като към този момент има кой да ги чуе, няколко години поред имахме постна пица, само че в този момент всичко е обърнато за възстановяване на живота на хората. Неслучайно предходната седмица излезе проучване на " Евробарометър " съгласно което 57% от българите чакат по-добра 2024 година, а единствено 17% - по-лоша. Разбираме митингите. Срещам се с доста хора, само че един бюджет не може да се разтегли до безспир ",

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР