Мястото, на което е заровен Александър Велики и до момента

...
Мястото, на което е заровен Александър Велики и до момента
Коментари Харесай

Ванга: Александър Македонскин е погребан под Панталето в подножието на Кожух

Мястото, на което е заровен Александър Велики и досега остава неизвестно. Има само догатки, а археолози от разнородни страни го търсят от десетилетия.

Преобладават версиите, че големият пълководец от древността е заровен в египетската Александрия. Почти неизвестно е, че петричката пророчица Ванга не само приказва за гроба му, а и демонстрира къде е. Не показва точните географски координати, единствено че показва подножието на угасналия вулкан Кожух и разкрива, че един ден мястото само ще се покаже. Тя споделя, че Сандо е заровен под „ Панталето “

Местността е незнайна за хората, които не живеят в граничната община Петрич. Дори в интернет „ Панталето “ се загатва единствено във връзка с намиращия се там параклис „ Св. Панталеймон “, повдигнат върху антично светилище на бога гадател Асклепий.

Съвсем около този скален храм са Кожух, Рупите и Струма.

През 1957 Ванга споделя на 18-годишно тогава съседско момче Петър Баков за пълководеца, споделя му за гроба на Александър Велики го заклева да огласи чутото. Той е и един от дребното хора, на които пророчицата позволява да записва, досега в който тя приказва. Потвърждава и някои известни на историците условия като това, че тленните му останки известно време се намират в Александрия. Потвърждава и легендата, че са пренесени в съд с мед, единствено че не стъклен или златен ковчег, а бурета.

От думите й става ясно, че той е заровен под „ Панталето “ от неговите висши военни пълководци.

Любопитно е, че според нея извънземните родители на човечеството никога не оставят гроба му и се грижат да върви по спиралата на еволюцията.

Посочвайки мястото, където почиват тленните останки на Александър Велики, Ванга подчертава, че нито един иманяр няма да ги откри. Ако пък ги открие, ще се изпепели, безапелационна е тя.

Подчертава, че гробът му един ден „ сам ще си изплува “.

Любопитна подробност е, че според думите на Ванга, както Филип Македонски, по този метод и синът му са отдадени в антични тайни тъкмо в района на Рупите край угасналия вулкан Кожух. Вероятно става дума за светилището на Дионис, където Александър отива за три дни, отделяйки се от войската, за да научи ориста си.

Източник: Уикенд, novini247.com

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР