Мястото, на което бяха пуснати в четвъртък 120 фазана, е

...
Мястото, на което бяха пуснати в четвъртък 120 фазана, е
Коментари Харесай

Проверяват фазаните в Ловния парк след сигнал, че има 10 мъртви птици

Мястото, на което бяха пуснати в четвъртък 120 фазана, е уместно за тях, както и сезонът. В това твърдят от Националното ловно рибарско съдружие " Съюз на ловците и рибарите в България ".

От сдружението успокояват софиянци, откакто 10 от пуснатите в Ловния парк птици бяха открити мъртви. Днес специалисти ще създадат инспекция по случая.

" Сезонът и подбраното местообитание са подобаващи за разселването на типа. Фазаните са отгледани във ферми, само че по технология, която не ги прави директно подвластни от индивида. Те могат да се приспособяват сполучливо в градска паркова среда и естественото отсяване на част от заселените птици е натурален развой. Представители на софийските ловни сдружения са създали хранилки, а в Ловен парк има задоволително естествени водоизточници за птиците, тъй че те освен да оцелеят, само че и да се размножат. В Ловен парк живеят, въпреки и към момента малцина, лисици и зайци, което е още едно доказателство за оцеляването на популациите от диви животни в този регион ", показват от Съюза на ловците и рибарите, представени от Дарик.

" По мотив сигналите за дезориентирани птици, които навлизат в градската среда, можем да ви уверим, че още в събота сътрудници от НЛРС – специалисти по птиците, ще създадат инспекция. Апелираме към всички загрижени столичани в случаите, когато видят имобилен фазан, да запазят отдалеченост, с цел да бъде оставена птицата неподвижен. Трябва да се има поради, че фазанът е кокошева птица и той не се движи през тъмната част на денонощието, както и става постепенно преносим, когато е влажен. Молим за демонстрация на самообладание, с цел да бъде предоставена опция за акомодация на птиците в новата среда ", молят от сдружението.

В случай, че бъдат регистрирани случаи на дезориентирани птици или такива в безпомощно положение, жителите се умоляват да алармират навреме, с цел да се обясни повода, довела до това положение: " Надяваме се освен да установим дали държанието на птиците е обикновено, само че и каква е повода за гибелта на тези от тях, за които сигнализират от Фондация „ Дивите животни ”.

На 13 декември кметът Йорданка Фандъкова, специалистът от Националното-ловно рибарско съдружие Стилиян Герасков и група деца пуснаха птиците в Ловния парк в столицата. От съдружие „ Диви животни “ обаче алармираха през вчерашния ден, че най-малко 10 от пуснатите 120 фазана са мъртви.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР