Мястото на инцидента е изключително леснодостъпно, същевременно е необезопасено 38-годишният

...
Мястото на инцидента е изключително леснодостъпно, същевременно е необезопасено 38-годишният
Коментари Харесай

Мъжът, който падна в пропаст във Врачанския Балкан, не е имал шанс да оцелее

Мястото на случая е извънредно леснодостъпно, в същото време е необезопасено
38-годишният мъж, паднал в пропастта във Врачанския Балкан, е имал най-малък късмет за оцеляване. Така спасителите оцениха обстановката.

Припомняме, че случаят е станал във вторник следобяд, когато двама служащи по поддръжката на туристически бунгала тръгнали да се разхождат в местността Невестина бездна, като единият от тях се подхлъзнал и паднал в пропастта.

„ Той не е имал никакъв късмет за оцеляване, тъй като има 85 метра свободно рухване. На към 45-ия  метър има предел, в който той се е блъснал, след което тялото е траяло да лети надолу още 40 метра “, описа ръководителят на ПСС – отряд Враца Станой Арабаджиев пред Нова телевизия.

Той изясни, че мястото е извънредно леснодостъпно, само че в същото време е необезопасено.

„ Мястото съставлява отвор в земята, който на пръв взор не съставлява нищо рисково. Може би това е подлъгало мъжа, мястото е доста леснодостъпно. Качвайки се отгоре, където е стръмно, се подхлъзва от шумата, която е на земята, пробва се да се задържи на едно стръкче, само че пропада надолу “, разкри Арабаджиев пред бТВ.

Пещерата е вид „ комин “, което прави излизането от нея съвсем невероятно.

„ Отивайки на мястото въпреки всичко взехме решение да проверим дали не е останал на дребната площадка на 45-ия метър, където има дребен късмет да оцелее, даже и с рани. Видяхме обаче, че е паднал надолу “, описа още спасителят.

Той означи, че целият регион, в който е станал случая е доста рисков, защото с изключение на естествени пещери има минни шахти, които също са необезопасени.

В акцията се включиха още от пещерно избавяне, както и спасители от София.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР