Мястото на евентуалния строеж. Сн. Google Maps Сигнал за евентуална

...
Мястото на евентуалния строеж. Сн. Google Maps Сигнал за евентуална
Коментари Харесай

Кмет на столичен район сигнализира за фалшиви документи за строеж


Мястото на възможния градеж. Сн. Гугъл Maps

Сигнал за възможна имитация на документи от вложител, който желае да строи 7-етажна постройка, е внесъл кметът на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева. Сигналът е подаден до полицията и се основава на подозрения за достоверността на документи, подадени при процедурата за одобрение на капиталовите планове за зданието.

От районната администрация оповестиха, че са получили кореспонденция за одобрение на капиталови планове и издаване на позволение за градеж на 7-етажна постройка със смесена обществено-обслужваща функционалност на ъгъла сред улиците " Свето Преображение " и " Д-р Атанас Москов " в " Младост 3 ". От администрацията поискали спомагателни документи от вложителя, които са импортирани на 16 март. При прегледа им екипът на региона вижда противоречие в подписите върху спомагателните документи. Те би трябвало да са на едни и същи хора, само че в другите бумаги наподобяват по друг метод. Освен това всички подписи като че ли са направени с един и същи химикал.

" Ръководството на регион " Младост " има съществени подозрения, че показаните документи са неистинен и положените в тях подписи не са на посочените за създатели лица ", оповестиха от администрацията.

Освен това в графичната част от плановата документи са осъществени голям брой подлепвания по страниците и скриване на част от текста. Такова подлепване се вижда върху наименованието на обекта и върху имената на съгласувалите го проектанти.

В сигнала до прокуратурата Иванчева споделя, че установяването на авторството на подписите на съгласувалите проектанти е от решаващо значение за законността на производството по одобрение на капиталови планове и издаване на позволение за градеж.

" Главен приоритет на районната администрация е да не се позволяват градежи, които не удовлетворяват законовите условия и гарантирането живота и здравето на жителите, които могат да бъдат застрашени от сходни градежи ", написа още в известието.

Десислава Иванчева беше определена за кмет на " Младост ", откакто предшественичката ѝ напусна поста поради скандал със застрояването на междублокови пространства. Иванчева предвождаше митингите против този план и завоюва във втория тур на локалните избори против претендента на ГЕРБ. Иванчева постоянно влиза в спорове с администрацията на Столичната община. Противниците ѝ я упрекват, че не може да се оправи с административното ръководство на един от най-големите региони в София, а дейностите ѝ гонят вложителите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР