Място на полуфиналите на турнира от сериите “Мастърс 1000 в

...
Място на полуфиналите на турнира от сериите “Мастърс 1000 в
Коментари Харесай

Григор Димитров излиза в битка срещу Джари за полуфиналите в Мастърса в Шанхай

Място на полуфиналите на шампионата от сериите “Мастърс 1000 ” в Шанхай ще гони през днешния ден най-хубавият български тенисист Григор Димитров. За да си го подсигурява той би трябвало да преодолее трудността Николас Джари (Чили). Мачът им е втори на централния корт и ще стартира в 11:30 часа.
Прочетете още
Димитров и Джари се познават добре, а и се намират доста близо в ранглистата. Нашето момче е под №19, а Джари заема 22-ата позиция, което е най-хубавото класиране в кариерата му досега.

Двамата играха на финала в Женева през май. Тогава Григор загуби с 6:7(1), 1:6. Топтенисистът ни има И още едно проваляне от чилиеца - на четвъртфиналите в Барселона през 2019 година с 6:2, 4:6, 6:7(2).

Победителят от този четвъртфинал ще играе със спечелилия от мача сред поставения под №5 Андрей Рубльов от Русия и Юго Умбер от Франция.

Григор доближи до тази фаза на " Мастърс ”-а в Шанхай след извънредно влиятелни победи над №2 в света Карлос Алкарас и Карен Хачанов, като в първия си мач се оправи рутинно с Александър Вукич.

Григор търси своя пети полуфинал в АТР тура за 2023-та - предходните са в Ротердам, Женева, Вашингтон и Чънгду.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР