Мярката за таван на надценката е наивна от търговска и

...
Мярката за таван на надценката е наивна от търговска и
Коментари Харесай

Хампарцумян: Мярката за таван на надценката е наивна

Мярката за таван на надценката е наивна от комерсиална и икономическа позиция. Ефектът от нея ще е съвсем нулев. Производителите могат да се обединят в кооперативи, тъй като не всички фермери са огромни производители. По този метод веригите ще преговорят с мощен кооператив. Те обаче би трябвало да са съвременни структури, а не Трудово-кооперативно земеделско стопанство. Това изясни пред bTV финансистът Левон Хампарцумян.
Прочетете още
Трябва да сме съвременни, а не по сталинския комунизъм да се опитваме да контролираме цените, настоя банкерът. И обясни, че синдикатите нямат работа в диалозите за битката със спекулата. 

„ Целта е да създадем благи очи на сътрудниците ни в Европейска комисия, че нещо вършим по линия на инфлацията, защото това е единствената причина да не влизаме в еврозоната “, съобщи пък икономистът Кузман Илиев.

Вчера министър председателят Донев съобщи, че с тази мярка не се афишира война на питателните вериги, а тя единствено ще осветли нелоялни търговски практики, които ощетяват българския консуматор.

Служебният министър председател изясни, че посредством тази мярка ще се наблюдават цените по цялата верига – от производител, през съответните снабдители, търговците на едро, през складовете, които употребяват огромните търговски вериги, до щанда, с цел да се види къде са най-големите надценки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР