Мярката за отнемане на автомобили на пияни и дрогирани водачи

...
Мярката за отнемане на автомобили на пияни и дрогирани водачи
Коментари Харесай

Експерт: У нас няма респект към закона и затова има толкова много рецидивисти на пътя

Мярката за лишаване на коли на пияни и дрогирани водачи работи съвършено. Втурнаха се депутати, юристи и адвокати да споделят, че не работи и не си дават колите. Това са ограниченията и това е пътят. Така Ангел Попов от Европейския център за транспортни политики разяснява пред Euronews Bulgaria последните промени в Наказателния кодекс, свързани с конфискацията на коли, както и зачестилите произшествия с убити хора на пътя.

Според Попов „ убийците не са единствено пияни и дрогирани “, а високата скорост, неприятно сложени знаци, дупките, мантинелите и прочие

„ Знаете ли, че има знаци, които подвеждат и те са на хиляди места в страната. Никой не знае какъв брой са те и къде са сложени, това е работа на АПИ “, изясни Попов.

Относно ограниченията, които ще бъдат взети от страна на държавното управление след злополуката на ул. „ Гурко “, където водач с над 2 промила алкохол в кръвта бутна и умъртви на място 15-годишно момче на пешеходна пътека, специалистът разяснява: „ Какво анонсира страната, с изключение на да лишава колите Ще усилят глобите, но събират ли ги? Нека кажат какъв брой от глобите събират! “

Попов даде образец с Германия и Австрия, където нещата са „ извънредно съществени “. „ Веднага те слагат на мониторинг, вземат ти книжката, провинилият се водач би трябвало отново да мине изпити, а санкцията е над 30 000 евро “, уточни той.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР