Мярката за настаняването на украинските бежанци в хотели се продължава

...
Мярката за настаняването на украинските бежанци в хотели се продължава
Коментари Харесай

Илин Димитров: Удължаваме програмата за настаняването на украинските бежанци до 31 октомври

" Мярката за настаняването на украинските бежанци в хотели се продължава до 31 октомври на тази стойност, която е сега, това ще бъде финалът на програмата, по този начин ще може да се провежда нова стратегия ", съобщи пред Българска национална телевизия Илин Димитров, длъжностен министър на туризма.

 

Той изрази вяра това да е последното удължение на програмата и да има нова стратегия, която ще интегрира бежанците в обществената система.

 

" Това са европейски пари, ние изплащаме регулярно всяка седмица средства по тази стратегия, доста е комплициран механизмът на погашение, 32 стъпки има преди да бъде платена една сума, което лишава най-малко 15 дни, в първата стратегия е имало софтуерен проблем, огромна част от нощувките не се виждат, има над 900 тъжби, ще бъде отворена мярката, ще се внесат корекциите и всичко ще бъде изплатено.

 

Тази седмица ще бъдат импортирани финалните заплащания за юни и юли, те ще бъдат изчистени. Много малко нарушавания са открити, които са основно в дублажа ", добави Илин Димитров.

 

По думите му мъчно може да бъде плануван сезонът за следващата година и по тази причина се залагат буфери.

 

" Като цяло имаше туристи това лято. Добре е обезщетенията за тока да останат и идната година. За зимните курорти цените на тока, на газа и пелетите са основни този сезон. Не мисля, че е скъпо по Черноморието, има всевъзможни заведения за хранене, въпрос е на избор. Има сериозен растеж на балнеотуризма - 665 хиляди души, 17 % от всички туристи, които са пристигнали в България. 3 милиона и 300 хиляди души са избрали да почиват в България - половината са по морето, останалите са в планината. Услугата е добра като качество ", добави Илин Димитров.

 

Той разясни, че задачата е да се удвои броят на сертифицираните плажове.

 

" Зимният сезон върви добре, смени се методът на рекламиране - с публицисти, инфлуенсъри, посланици. Разчита се главно на близкия пазар, записванията от Обединеното кралство вървят добре, има 30-процентен растеж ", сподели още Илин Димитров.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР