Мярката за купуване на гориво с 25 стотинки отстъпка за

...
Мярката за купуване на гориво с 25 стотинки отстъпка за
Коментари Харесай

Добри новини! Остава отстъпката за горивата и след Нова година

Мярката за пазаруване на гориво с 25 стотинки отстъпка за всички физически лица ще продължи да работи и след Нова година, разгласи служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

Съветът му е: хората първо да питат в бензиностанциите оферират ли я, след това да зареждат.

Стоянов неведнъж е казвал, че мярката би трябвало да бъде прекъсната, тъй като не е обществено обективна и " на процедура финансира " Лукойл ".

Сега обаче той разкри, че отсега нататък мярката ще се финансира от свръхпечалбата на " Лукойл ", а не от държавния бюджет и подсети, че компанията внесе към този момент в бюджета 90 млн. лева предплатен налог.

" Работим в бъдеще тази мярка да е ориентирана към най-уязвимите групи – хората с по-ниски приходи, и към ограничения за обезщетения за публичен превоз, само че те още не са направени ", посочи Стоянов пред БТВ.

По думите му те поетапно ще се вкарват от края на януари. Идеята е да са ориентирани към хора с приходи до 1000 лева Те евентуално ще получават документ от общината и ще избират от пакета от ограничения, измежду които ще са пътешестване с понижение с публичния превоз и БДЖ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР