Мярката влиза в сила от 2025 година след кампания на

...
Мярката влиза в сила от 2025 година след кампания на
Коментари Харесай

В Париж забраняват ездата на понита в парковете

Мярката влиза в действие от 2025 година след акция на деятели за правата на животните поради опасения, че за тях не се поставят нужните грижи.

Язденето на пони е обичано развлечение на децата в парижките паркове. Групи за отбрана на правата на животните обаче от години водят акция за възбрана на този тип забавление. Те настояват, че любимците на малчуганите не получават верни грижи, биват превозени с часове и нямат непрекъснат достъп до прясна вода и сено.

„ Понитата не са играчки, те имат своите потребности. Ето за какво поискахме да се постави завършек на тази процедура. Има кодекс за хуманно отношение към животните, който въобще не се съблюдава. Времето за превозване не би трябвало да надвишава два часа дневно. Поводът на понито би трябвало да е дълъг най-малко един метър, само че в действителност е доста покрай юздата и затруднява понито ", съобщи Амандин Сенсивенс, съоснователка на парижката зоополиция.

Петицията на парижката зоополиция към този момент е събрала повече от 8400 подписа в поддръжка на възбраната. Парижани обаче не са съгласни с плануваните ограничения. Те считат, че възбраната е неоснователна, а заниманието е страховит метод децата да опознаят животните.

В своя отбрана уредници на ездата с детските любимци настояват, че техните животни получават всичко належащо и работят единствено към 150 дни в годината.

Автор: Ния Прелджич
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР