Мярката ще важи само за част от родителите Право на финансова

...
Мярката ще важи само за част от родителите
Право на финансова
Коментари Харесай

Кои родители ще получат помощ при локдаун?

Мярката ще важи единствено за част от родителите

Право на финансова помощ ще имат част от родителите по време на локдаун в страната.

Поради въведените противоепидемични ограничавания част от родителите ще имат право на финансова помощ. Става въпрос за тези, чиито деца са до 14 години и не посещават учебно заведение, детска ясла или градина.

Техните родители ще имат право на месечна помощ, само че само при положение, че поради тези условия са били принудени да употребяват неплатен отпуск. Мярката се отнася за родителите, които не могат да работят отдалечено, както и за тези, които нямат опция да употребяват заплатен отпуск. Тя визира и тези, които не са в болнични. Това излиза наяве от известие на общественото ведомство.

Семействата, които са с едно дете, ще имат право на помощ, равняваща се на 650 лева Тези, които имат две и повече деца, помощта е в размер на 150% от минимална работна заплата, което значи, че те ще получат 975 лева

 Размерът на помощта ще бъде друг всеки месец и ще зависи от броя на дните с въведени противоепидемични ограничавания в съответното образователно заведение. В случая те не могат да надвишават дните на неплатен отпуск, употребен от родителя.
В цялостен размер ще се получава помощта, в случай че онлайн образованието е над 10 работни дни от месеца.

Друго изискване за помощта е подоходният аршин – междинният приход на човек от фамилията през месеца на затваряне, би трябвало да е по-нисък или еднакъв на 975 лева или общ приход до 2925 лева за семейство с едно дете и 3900 лева за семейство с 2 деца.

Родителите, които са изгубили работата си поради пандемията, само че нямат право на обезщетение за безработица или то е под 975 лева, също имат право на помощта.
Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР