Мярката със зеления сертификат макар и закъсняла помогна и в

...
Мярката със зеления сертификат макар и закъсняла помогна и в
Коментари Харесай

Хората с фалшиви сертификати лъжат само себе си

" Мярката със зеления документ въпреки и закъсняла оказа помощ и сега, тъй като за броени дни се имунизираха доста хора. Тези с подправените документи за имунизиране са застрашени, те лъжат единствено себе си. Мерките като маска, стерилизация, отдалеченост би трябвало да не престават да се съблюдават и от тези, които са единствено с една доза от двудозовите ваксини ". 

Това сподели пред БНР доктор Христиана Бацелова, епидемиолог и учител в МУ – Пловдив. 

Според нея е доста евентуално да се стигне до локдаун.

" Притеснявам се от връщане на децата в учебно заведение. Там ще продължава да бъде незадоволително безвредна среда. Не се носят маски или не се носят вярно. Притеснителни са и памучните маски, които не са с добра отбрана. За страдание в учебните заведения децата се струпват на затворено. Ако учениците се върнат в клас, ще се усилят случаите на деца с потребност от хоспитализация ", добави доктор Бацелова. 

По думите ѝ филтърът на входа на учебните заведения е трябвало да бъде подложен още при започване на образователната година.  

" Но родители се опълчиха на това. За съжаление в България се разрешава на група хора, които не схващат от епидемиология, да се бъркат на сътрудниците от Министерството на здравеопазването, да стачкуват, да не са съгласни. Затова стигнахме дотук ", уточни доктор Христина Бацелова. 

Тя призова хората да търсят лекарска помощ при първи признаци.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР