Мярката му за неотклонение – подписка“, за сега не може

...
Мярката му за неотклонение – подписка“, за сега не може
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява какво работи Начо Пантелеев и как са купени скъпите му коли

Мярката му за неотклонение – „ подписка “, за в този момент не може да бъде изменена

Прокуратурата ще ревизира какво работи Начо Пантелеев – обвиненият за злополуката, при която почина футболния треньор Ферарио Спасов, и по какъв начин, в случай че не е полагал труд, са закупени първокласните коли, които е управлявал. Това заяви пред публицисти Валентин Вълков – областен прокурор на Ловеч.

„ От медийните изявления и от това, което има в материалите по делото, този човек нямаме данни да е работил нещо. С какво се е занимавал, ще го изясним в хода на следствието. Ще изясним и в случай че това лице не е полагало какъвто и да е труд, от кое място и по какъв метод се е сдобило с този автомобил. Това също ще го проверим. Доколкото знам е карал и с други първокласни коли, ще проверим от кое място са те “, съобщи окръжният прокурор на Ловеч, представен от Българска национална телевизия.

„ Няма спънка при събиране на доказателствата и определяне на нови обстоятелства и условия, които касаят имотното положение на това лице да бъдат отделени материали и да се работи в тази посока “, добави Вълков.

Мярката „ подписка “ за водача, умъртвил Ферарио Спасов, за в този момент не може да бъде изменена, сподели Вълков.

„ Ако бъдат открити нови обстоятелства и условия и събрани нови доказателства, които утежняват виновността му, да може да бъде преквалифицирано обвиняването от различен състав по член 343 и респективно след преценка от наблюдаващия прокурор да бъде изменена и мярката за неотклонение. На този стадий мярката „ подписка “ не може да бъде изменена, защото тя е взета от сътрудника. Ако има смяна в хода на следствието, може да се мисли и в тази посока “, изясни Вълков.

Обвиняемият за злополуката, при която почина футболния треньор Ферарио Спасов, Начо Пантелеев се е възползвал от правото си да не дава пояснения при разпита си в полицията.

Окръжният прокурор на Ловеч заяви, че не може изрично да се каже с каква скорост е карал Пантелеев в събота, само че при всички случаи е над 100 км/ч. Проверяват се фотоси от камери преди и след случая.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР