Мярката е част от действията на правителството за намаляване на

...
Мярката е част от действията на правителството за намаляване на
Коментари Харесай

Оценяващите строителни продукти вече няма да представят Удостоверение за задължения от НАП

Мярката е част от дейностите на държавното управление за понижаване на административната тежест върху жителите и бизнеса

Да отпадне условието за даване на Удостоверение за съществуване или липса на отговорности от Националната организация за приходите (НАП) от лицата, които аплайват за приемане или са получили позволение и нотификация за оценяване на строителни артикули. Това предлага Министерството на районното развиване и благоустройството с смяна на Наредбата за изискванията и реда за вложение на строителни артикули в градежите в България. Документите са качени за публично разискване в Портала за публични съвещания и на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие. Наредбата е един от актовете, осигуряващи национални ограничения за използване на Регламент (ЕС) № 305/2011 на Европейския парламент (ЕП) и на Съвета на Европейски Съюз за установяване на хармонизирани условия за предлагането на пазара на строителни артикули и на Регламента, обвързван с използването на някои национални механически правила за артикули, предлагани на пазара в други страни, членки на Европейски Съюз. Мярката е част от подхванатите дейности, по самодейност на Министерския съвет (МС), за понижаване на административната тежест върху жителите и бизнеса.

С смяната информацията за съществуване или липса на отговорности на лицата ще се дава по електронен път на способените органи от Национална агенция за приходите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР