Мярката да има с един час по-малко вода е болезнена,

...
Мярката да има с един час по-малко вода е болезнена,
Коментари Харесай

Кметът на Перник с важни думи режима на водата

Мярката да има с един час по-малко вода е мъчителна, само че такова бе предлагането на ВиК сдружението, с цел да можем да имаме достъп до питейна вода през януари и февруари, които са много тежки месеци. Това разгласи в утринния блок на bTV кметът на Перник Станислав Владимиров по отношение на водния режим в града.

По думите му главната причина да се стигна до водната рецесия е неприятното финансово и организационно положение на локалното ВиК сдружение.

,,Истината е, че имаме недостиг на положителни фрагменти, тъй като и в предходния режим имахме доста проблеми. Лошо финансово положение, неприятна организация и въобще мъчно се смогва заради неналичието на положителни фрагменти. Въпреки всичко ние ще изживеем тази рецесия, въпреки и болезнено'', добави градоначалникът.

Той още един път употребява опцията да благодари на премиера Борисов за отпуснатите средства за Перник.

,,Благодаря на премиера за отпуснатите средства, тъй като не е по силите на Община Перник да възобнови сама водопроводната и канализационна мрежа на целия град'', сподели Владимиров.

Според него до това състояние, в което се намира миньорският град, нямаше да се стигне, в случай че още през лятото е бил въведен подобен режим, само че единствено в границите на нощта.

,,Ако това бе направено през лятото, в този момент щяхме да имаме задоволително количество вода и нямаше да сме изправени пред такова изпитание'', уточни Владимиров.

Кметът прикани да не се влага политика в тази рецесия, само че прикани за спор във връзка с всички проблеми, които съществуват във ВиК бранша у нас.

,,Не мисля, че Българска социалистическа партия се заиграва със страховете на хората, само че мощно се надявам рецесията да направи тъй че във ВиК бранша всичко да стане по-подредено'', добави той.

Накрая Станислав Владимиров изрази оптимизъм, че прокуратурата ще си свърши работата и отговорните за водната рецесия в Перник ще си понесат отговорността.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР