Мярка за неотклонение домашен арест“ на обвиняем, предлагал имотна облага

...
Мярка за неотклонение домашен арест“ на обвиняем, предлагал имотна облага
Коментари Харесай

Домашен арест за мъжа, предлагал имотна облага срещу глас за изборите

Мярка за неотклонение „ домакински арест “ на обвинен, предложил имотна полза за да склони двама души да упражнят изборните си права в интерес на избран претендент на изборите в неделя, дефинира Районният съд в Дупница. Съдът не почете настояването на Районната прокуратура за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, оповестиха от съда.

Спрямо К. М. от Сапарева баня е повдигнато обвиняване за закононарушение, а от събраните гласни доказателства е видно, че обвиненият е предложил имотна полза на един от очевидците, като му е заречен, че след изборите, в случай че гласоподава за депутат в интерес на избран претендент, ще го подкрепи финансово, без да прецизира сумата, като е знаел, че фамилията му е многодетно, както и на втори очевидец, на който му е заречен да му продава авточасти на по-ниски цени. 

От свидетелските показания е видно, че всички разпитвани лица са склонявани от обвинения да упражнят изборното си право в интерес на избран претендент, като без значение от събитието, че не са приемали насериозно мотивацията, ориентирана от обвинения към тях, то актуалният правосъден състав смята, че действието е изпълнено от справедлива и субективна страна във връзка с посочените очевидци. 

Видно от справката за съдимост, обвиненият К. М. е осъждан, като присъдата е влезнала в действие през месец октомври 2022 година и изтърпяването на наложеното наказване „ отнемане от независимост “ е отсрочено за период от три години. Преди това лицето е осъждано за закононарушение по член 354 а, алинея 3 от Наказателен кодекс, като е оправдано.  Мъжът няма други престъпни прояви, само че има данни за приложимост на наркотични субстанции, за което е и осъждан два пъти, прецизираха от съда. 

Съдът смята, че вземането на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ е безпричинно, защото се касае за младеж, който по отношение на идните избори е решил да помогне в интерес на избрана партия да събере избран брой гласове, само че по никакъв метод същият не е работил брутално по отношение на правото на избор на всеки един от неговите близки и познати, с които е разговарял. Напротив, същите дори са го вземали на майтап, когато е апелирал да упражнят изборния си избор за избран претендент.

Лицето е с трайно открит адрес, няма данни  да се укрие от органите на правораздаването, защото самият той е съдействал напълно за откриване на действието, признал се е за отговорен, съжалява за случая и е изискал да подписа съглашение.

С наложеното му наказване, К.М. няма право без позволение на съответния орган от правосъдната система - съд или прокурор,  да трансформира и напуща посочения адрес в гр. Сапарева баня, на който следва да извършва мярката. Определението предстои на неотложно осъществяване, само че и на обжалване и митинг в 3-дневен период, считано от през днешния ден, пред Окръжен съд – Кюстендил.

33-годишният мъж беше задържан преди три дни при профилирана полицейска операция за противопоставяне на закононарушенията, свързани с политическите права на жителите при подготовката и провеждането на изборите за Народно заседание. Това оповестиха от полицията в Кюстендил. Мъжът беше арестуван с полицейска заповед в ареста на районно управление (на МВР) - Дупница. От него тогава беше конфискуван лист с 19 имена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР