МВР затяга контрола в страната във връзка с предстоящите Великденски

...
МВР затяга контрола в страната във връзка с предстоящите Великденски
Коментари Харесай

Строг контрол за Великден: Полицейско присъствие ще има във всички близо 4000 храма в страната

МВР стяга контрола в страната по отношение на идните Великденски празници за да се ограничи разпространяването на COVID-19. Това заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов на ексклузивен брифинг в Министерски съвет.

По думите му отпуските в системата са спрени, с цел да може да се обезпечи засилено полицейско наличие във всички близо 4000 православни църкви в страната.



„ Струпването на хора в храмовете за Великденските празници би трябвало да е съгласно всички условия. Призовавам всички вярващи, които ще отидат на църковни служби, да не злоупотребяват “, сподели Иванов и прикани хората да съблюдават разстояние от 2 м и да бъдат с персонални защитни средства.
Без върба на Цветница и с миналогодишен плодороден огън за Великден Мерките се постановат поради епидемията от COVID-19
Директорът на Главна дирекция Национална полиция основен комисар Христо Терзийски посочи, че засиленият надзор по КПП-тата в страната остава. През почивните дни няма да се позволява излизането от регионалните градове, в случай че аргументите не са наложителни. Главният секретар изясни, че пътуванията по работа ще се ревизират обширно, тъй като дните са неработни.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев сподели, че организация за защита на храмовете в София към този момент съществува. Засилено наличие на униформени ще има към всички 101 храма в региона.
Борисов: В храмовете – единствено тези, за които вярата е по-важна от здравето Ще се раздават маски и дезинфектант, само че църкви и манастири остават отворени за миряните
Главният секретар изясни, че ще се управлява и влизането в самите църкви, като посочи, че служителите на реда ще стоят отвън постройките.

„ Не мисля, че мястото на чиновниците на Министерство на вътрешните работи е вътре в храмовете, още повече, в случай че са униформени. Точно това се беседва с представителите на БПЦ по места да бъде основана такава организация, че да бъде следен достъпът до храма. Имаме уверението, че множеството литургии ще се изнасят на открито навън, където заплахата от разпространение на болест е по-малко, в сравнение с в закрито. Въпреки това, когато има влизане, ще се стремим да бъде основана такава организация, че хората, които са в православния храм да са на нужното разстояние един от различен ", посочи още гл. комисар Ивайло Иванов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР