МВР започва дисциплинарно производство срещу директора на ОД МВР- Пловдив

...
МВР започва дисциплинарно производство срещу директора на ОД МВР- Пловдив
Коментари Харесай

Започва дисциплинарно производство срещу директора на пловдивската полиция Васил Костадинов

МВР стартира дисциплинарно произвеждане против шефа на ОД МВР- Пловдив Васил Костадинов, заместникът му Радослав Начев, началникът на бранш " Наркотици " Тошко Гарджев, контрольор от Детска педагогическа стая и двама чиновници на по-ниски длъжности, съобщи.

Ден преди служебното държавно управление да бъде заменено от постоянно, приключи проверката на Дирекция „ Инспекторат “, предоставена от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев след скандалните нарушавания, позволени при полицейската интервенция в пловдивската дискотека " Bushido ". В резултат на заключенията в отчета, в Министерството на вътрешните работи стартира инспекция за дисциплинарни нарушавания. В хода ѝ ще се дефинират тежестта на осъществените нарушавания и съответните санкции.

Припомняме, че при акцията в нощното заведение на 6 май обществено бяха обискирани близо 400 души, като бяха съблечени от чиновниците на реда в тоалетните, обискирани и принуждавани да клякат.

По тъжби на пострадали в прокурата в Пловдив също текат инспекции. 

Виновните за бруталното нарушение на човешките права на десетки хора, отишли там да се забавляват, би трябвало да бъдат осъдени с цялата суровост на закона. Недопустимо е в 21 век, в страна - член на Европейския съюз да се толерират сходни тоталитарни практики. Очевидно хората, разпоредили тази интервенция, са изпълнявали поръчка или им е било дадено за тези дейности да няма последици, с цел да разрешат този произвол. Смяната на държавното управление обаче очевидно е подействала като катализатор за дейностите на управлението на министерството и шефът на пловдивската дирекция ще би трябвало да понесе дисциплинарна отговорност.  В взаимозависимост от резултатите от инспекциите на прокуратурата, може да му се търси и наказателна. Служителите, изпълнили заповеди, които са в явно несъгласие със законите, също ще бъдат глобени. 

Да се надяваме, че идващият шеф на Областната дирекция ще бъде експерт, който ще бъде наясно със законите и няма да извършва нечии поръчки. За страдание през последните години отпред на дирекцията бяха назначавани чиновници, чиято подготовка надалеч не беше подобаваща, с цел да ръководят втория по огромни град в страната. Те се пробваха да приложат практики, които са били посрещани със боязън и примирие в по-малки обитаеми места. Резултатите са налице!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР