МВР влезе в сградата на Българския футболен съюз (БФС) в

...
МВР влезе в сградата на Българския футболен съюз (БФС) в
Коментари Харесай

МВР влезе в сградата на БФС заради подозрения за злоупотреби

МВР влезе в постройката на Българския футболен съюз (БФС) в столичния квартал „ Бояна “ поради съмнения за злоупотреби, свързани с наемане на подготвителни и спортни бази, осведоми „ 24 часа “. Разследването на икономическа полиция е почнало през лятото като БФС се проверява главно по три посоки.

Първо – преди месец спецпрокуратурата и ГДБОП влязоха във Футболния съюз и иззеха документи, а акцията беше обвързвана с футболните съдии. От юни тази година е втората линия на следствие, а точно по какъв начин тъкмо се харчат парите за развиването на детско-юношеския футбол у нас. Третата инспекция е на Инспектората на спортното министерство. Във фокуса на следствието са парите за детско-юношеския футбол, които страната е дала от 2015 година до 2018 година.

„ Субсидиите – или целевите средства, които отпуска Министерство на младежта и спорта към Футболния съюз са в границите на 1,3 млн. лева до малко над 1,5 млн. лева годишно. Ние желаеме да забележим по какъв метод са изразходвани тези средства, каква е задачата на тези средства, по какъв начин да се подкрепи развиването на детския футбол. Говорим за екипировки, топки, шампионати, лагери ”, съобщи шефът на Главна дирекция „ Национална полиция “ Христо Терзийски.

Парите са минавали през три компании, настояват от полицията, като една от тях към този момент е трансферирана на името на 50-годишен безприютен мъж. От полицията прецизират, че към този момент са снети пояснения от него.

В своята публична позиция, Българският футболен съюз твърди, че всичко с парите, отпуснати от спортното министерство, е наред, защото разноските са утвърдени от страната. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР