МВР вдига двойно парите за нощен труд и рязко качва

...
МВР вдига двойно парите за нощен труд и рязко качва
Коментари Харесай

Вдигнаха двойно и тройно добавките в МВР

МВР подвига двойно парите за нощен труд и внезапно качва възнагражденията за разнообразни характерни действия. Това излиза наяве от проектозаповед на вътрешния министър Младен Маринов, заяви lex.bg. Документът е оповестен на уеб страницата на вътрешното министерство за разискване.  Министърът предлага служителите на реда да получават в допълнение по 50 ст. за всеки отработен час от 22 ч. до 6 ч.

Според сегашната заповед, която бе подписана от предходния вътрешен министър Валентин Радев, чиновниците на Министерство на вътрешните работи взимат по 25 ст. Радев също увеличи сумата, само че в този момент Маринов предлага двойно повече. На процедура обаче и в този случай за 12-часово нощно дежурство спомагателните пари отново ще са малко - 6 лева, а за 8-часово - 4 лева  За работа на публични празници, без значение дали тя съставлява ексклузивен труд, ще се заплаща в допълнение удвоеният размер на главното месечно заплащане.

Докато са разполагаем, държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи ще получават в допълнение по 35 ст. на час. Те ще получават пари да не напущат града или дома си, да не пият, тъй като във всеки един миг има опция да бъдат извикани по работа. Сегашната заповед планува единствено 10 стотинки на час за въпросното дежурство, т.е. нарастването е тройно.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР