МВР въвежда извънредни мерки за сигурност за първия учебен ден

...
МВР въвежда извънредни мерки за сигурност за първия учебен ден
Коментари Харесай

МВР с извънредни мерки за сигурност в първия учебен ден

МВР вкарва изключителни ограничения за сигурност за първия образователен ден на 17 септември. След пет дни първият звънец ще бие в над 2000 учебни заведения.
Освен униформени служители на реда, учениците ще бъдат охранявани и от цивилни чиновници на Министерство на вътрешните работи по време на първия образователен ден. Това разгласи на брифинг в Групово дело "Национална полиция " основен контрольор Георги Георгиев.
Георгиев сподели още, че ще зачестят и инспекциите по питейни и увеселителни заведения за това дали се позволяват в тях възпитаници след 22 ч. и дали се продават алкохол и цигари на непълнолетн лица.
Проведени са били срещи на национално равнище сред Министерство на вътрешните работи и компаниите, които охраняват учебни заведения и детски градини, както и с техните шефове.
Борислав Муеров - шеф на "Охранителна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи, разяснява, че ще се ускори контролът и наблюдението по отношение на разпространяването на опиати към учебните заведения. Ще се усили и полицейското наличие в регионите към тях.
Миналата година на първия образователен ден са формирани над 7000 акта и фиша.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР