МВР върна парите на двама измамени старци на 89 години

...
МВР върна парите на двама измамени старци на 89 години
Коментари Харесай

МВР върна парите на два измамени старци

Министерство на вътрешните работи върна парите на двама излъгани старци на 89 години и на 83 години. Извършителят е арестуван. Той е мъж, също в пенсионна възраст, с осем присъди. Излязъл е от пандиза преди няколко месеца.

" Апелирам възрастните хора да не бъдат толкоз доверчиви и да не се доверяват на инцидентни жители, без значение от предлога, по който ги стопират ", прикани шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев на нарочна конференция.

Връщането на парите - общо 700 лева, е по предписание на основния прокурор Иван Гешев. Самият той не беше на церемонията по връщането на средствата. Това направи административният началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, видно от публикуваните фрагменти от Министерство на вътрешните работи.

Случаят е от сряда и е станал в столичният квартал " Гео Милев ". Схемата е била една и съща. Първо е бил излъган 83-годишният В. П. сред 10:30 и 11 часа. Час по-късно и чийто случай стана прочут още в четвъртък.

Двамата възрастни мъже са си взели в сряда пенсиите от пощенския клон в кв. " Гео Милев ". Измамникът е бил в сив автомобил. Той ги стопира и се показва, че е основен касиер от пощата. Казва им, че са взели с 50 лева по-малко. Доверчивите старци дават да им преброи парите. Измамникът им ги връща на единия с 400 лева по-малко, а на другия с - 300 лева по-малко.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР