МВР в максимално съдействие със службите - в т.ч службите

...
МВР в максимално съдействие със службите - в т.ч службите
Коментари Харесай

Демерджиев: Не очаквайте от мен незаконни арести

МВР в оптимално подпомагане със службите - в т.ч службите на Министерство на вътрешните работи и ДАНС , стартира да работи по попречване на възможни хакерски офанзиви при организацията и провеждането на предварителните парламентарни избори на 2 октомври . Това сподели служебният вицепремиер по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев след работната среща при президента Румен Радев с представители на институциите, виновни за подготовката и провеждането на вота на 2 октомври.

Демерджиев осведоми, че през днешния ден Министерство на вътрешните работи ще издаде инструкции до всички представители на държавната администрация и ръководители на ведомства по какъв начин да пазят своите системи от хакерски офанзиви. Понеже очевидно не са се поучили от обстановката с „ Български пощи “  и на никое място не са подхванати дейности, каквито е належащо да се подхващат, в този момент ще бъдат оказани съответни дейности и в случай че има някъде несъблюдение, ще се търсят последствия за това, разяснява Демерджиев.
Той още веднъж сподели, че ще бъде употребен целият запас на Министерство на вътрешните работи и на службите, с които си взаимодейства, за прекратяването на практики за пазаруване на гласове. Искаме да намерим и надигнем пред правораздаването тези, които са виновни за купения, корпоративния  и всевъзможен тип манипулиран избор, добави министърът.

Попитан за практиката от предходни избори да бъдат привиквани партийни деятели и да им се сформират предупредителни протоколи, Демерджиев разяснява, че зависи от данните - в случай че има данни за лица, които правят правонарушения , закононарушения или се готвят да извършат такива.  Но партийни деятели няма да викаме, не се тормозете за това, съобщи министърът. Мотивирани сме да осигурим равни и почтени условия на всички участници в изборния развой, сподели той.

Има разстановка какъв брой чиновници на Министерство на вътрешните работи ще вземат участие в организацията на изборите, само че обстановката е доста динамична, уточни Иван Демерджиев.

Той добави, че Министерство на вътрешните работи има доста отговорности, мигрантският напън се ускорява с всеки ден сега. Така ще създадем, че да изтеглим хора от границата, на тяхно място да вкараме хора от Министерството на защитата и да обезпечим оптимално нужния персонален състав, който да разреши освен осъществяване на изборите, само че и дейностите по определяне и наказване на хората, виновни за купения и манипулирания избор, сподели служебният министър.



На въпрос по какъв начин прави оценка ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов , Иван Демерджиев разяснява, че не би направил подобен арест .

" Не очаквайте от мен противозаконни арести. Арести би трябвало да се вършат единствено тогава, когато са налице законовите предпоставки за това, без значение на кого ", уточни Демерджиев и добави, че не желае да разяснява непознати дейности, а за своите постоянно ще носи отговорност.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР