МВР увеличава почти двойно парите, които вземат допълнително неговите десетки

...
МВР увеличава почти двойно парите, които вземат допълнително неговите десетки
Коментари Харесай

МВР увеличава двойно парите на полицаите, които са на разположение

МВР усилва съвсем двойно парите, които вземат в допълнение неговите десетки хиляди чиновници, в случаите, в които те са в така наречен " разполагаем ". Това излиза наяве от промени в Заповед на министъра на вътрешните работи, оповестени за публично разискване.

Става дума за задължението служители на реда, оперативни служащи, началници, проверяващи и доста други, да са в подготвеност, в случай че по някаква причина се наложи да се явят работа - без значение дали става дума за нощ, за празник, за събота или неделя. В тези случаи за тях има избрани ограничавания - като да вземем за пример да не напущат страната или даже обитаемото място, да не използват алкохол, да употребяват и да не затварят радиостанция, по която може да бъдат извикани, и така нататък

Според измененията в заповедта на министъра за чиновниците, които са разполагаем, от 1-ви декември т.г. ще се дават към този момент по 35 стотинки на час вместо досегашните 20 стотинки. Промените важат както за фрагментите, чиито правни отношения се уреждат през закона за Министерство на вътрешните работи, по този начин и за тези, които работят по закона за държавния чиновник.

Вдигането на " ставката " е подхванато след разбор на разноските за личен състав, в границите на одобрените средства по бюджета на Министерството на вътрешните работи (МВР) за 2021 година, който посочил, че може да се обезпечи нарастване. " По този метод ще се дефинира по-адекватен размер на спомагателното заплащане за време разполагаем по отношение на икономическите условия в страната ", се показва в претекстовете на управлението на Министерство на вътрешните работи, написа " Монитор ".

От синдикатите на Министерство на вътрешните работи обаче акцентират, че заплащането не е задоволително. " Неведнъж през последните 4-5 години сме апелирали към установяване на размер за почасово възнаграждение, отговарящ на икономическите условия в страната. Положително е, че е обърнато внимание и е осъзната нуждата да бъде изменена /повишена/ избраната преди година символичната сума от 0,20 лева за това в допълнение заплащане. Няма по какъв начин обаче да приемем, че препоръчаната сума от 0,35 лева е съответна ", пишат синдикатите. 

Те дефинират размерите като действащия и оферти в плана на Заповед " като унизително и обидно отношение към чиновниците, поставяни в изискванията на непряка служебна ангажираност, каквото е времето разполагаем "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР