МВР установи за ден 30 водачи, употребили алкохол и двама,

...
МВР установи за ден 30 водачи, употребили алкохол и двама,
Коментари Харесай

30 пияни и двама дрогирани зад волана заловени от МВР в навечерието на Великден

Министерство на вътрешните работи откри за ден 30 водачи, използвали алкохол и двама, карали под въздействието на опиати. Това сочат междинните резултати от профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

В рамките на миналия ден са открити общо 30 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 12 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 18 – с над 1,2 на 1000, петима са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат двама, а трима са отказали да бъдат тествани, осведомят от Министерство на вътрешните работи.

В рамките на интервенцията са тествани 9680 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 12 224 водачи и пасажери. Съставени са 2257 фиша и 523 акта за открити административни нарушавания, се показва в известието. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции или техни аналози, както и ръководство на моторни транспортни средства (МПС) от неправоспособни водачи. От систематизираните данни по метода „ линеен надзор “ са тествани 3241 МПС и 3374 водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 781 фиша и 101 акта за определяне на административно нарушаване, обобщават от Министерство на вътрешните работи.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР