МВР трябва да осигури необходимите технически и програмни средства за

...
МВР трябва да осигури необходимите технически и програмни средства за
Коментари Харесай

Огромна Промяна Преобръща Живота Ни! Вече Личните Карти На Българите Ще Бъдат

МВР би трябвало да обезпечи нужните механически и програмни средства за издаване на паспорти със период на годност 10 години не по-късно от 1 януари 2021 година

Текстът мина в преходните и заключителни разпореждания на Закона за прекосяването през и пребиваването на територията на България на съюзнически и непознати въоръжени сили. Чрез него се вършат ремонти в Закона за персоналните документи.

От ГЕРБ обясниха, че са употребявали този закон, тъй като и с него се планува въвеждане на нови документи - от януари следващата година чиновниците на НАТО, пребиваващи у нас, също е трябвало да получават карта за престояване. Правителството обаче не е одобрило тези нови мостри.

Основната причина за отсрочване на новите персонални карти с една година е забавянето на публичната поръчка, който бе открита в средата на тази година от Министерство на вътрешните работи, изясни зам.-вътрешният министър Красимир Ципов. Той подсигурява, че срокът ще бъде спазен, като се чака поръчката да завърши доникъде на идната година, защото през втората половина на 2020 година се очаквал сериозният пик на замяна на персонални документи.

Също по този начин се разбра, че български персонален документ ще може да бъде получен и отвън страната персонално, по пощата или посредством куриерска компания.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР