МВР търси доставчик на храна за служебни кучета на Главните

...
МВР търси доставчик на храна за служебни кучета на Главните
Коментари Харесай

МВР купува 28 т храна за служебните кучета за охрана на граници и летища

МВР търси снабдител на храна за служебни кучета на Главните дирекции “Национална полиция” и “Гранична полиция”, които са ангажирани в защитата на границата и летищата. За сумата от 85 000 лв. без Данък добавена стойност, Министерство на вътрешните работи търси да закупи 28 000 кг “екструдирана храна”, съобщи БГНЕС.
Средствата са обезпечени от европейските стратегии за ограничение на миграционния напън на външните граници на Европейски Съюз. Храната за кучета би трябвало да е с валидност от най-малко 12 месеца и да бъде в пакети от 10 до 30 кг. Доставката на храната би трябвало да се реализира до 60 дни след сключването на контракта.
От документите към поръчката се схваща още, че служебните кучета на “Гранична полиция” са сложени в условия на стрес, а служебните кучета на “Националната полиция” се нуждаят от енергийна и протеинова храна, което обуславя потребността и от специфична “екструдирана храна”. “С обезпечаването на тази екструдирана храна ще се обезпечи по-доброто здравословно положение и високата успеваемост в работата на посочените служебните кучета, които са главно помощно средство при преодоляване на миграционният напън по външните граници на Европейският съюз и попречване на терористични атентати в зоните на летища и граничните пунктове”, прецизират от Министерство на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР