МВР следило за сигурността и опазване на обществения ред на

...
МВР следило за сигурността и опазване на обществения ред на
Коментари Харесай

БСП обидена, че МВР гледа на срещите с народа като на масови безредици

Министерство на вътрешните работи следило за сигурността и запазване на публичния ред на срещите на Корнелия Нинова в ямболско. Това стана ясно от отговора на силовия министър Младен Маринов по време на парламентарния надзор.

Обезпечаването на сигурността и опазването на публичния ред се показва в полицейско наличие от страна на чиновници от териториална полиция, сподели той.

 Министерство на вътрешните работи е обезпокоеното от митингите
Министерство на вътрешните работи е обезпокоеното от митингите

На места няма уредник и няма с кого да се води разговор

Не са желани съдействия от страна на полицейските органи и не са установени нарушавания на публичния ред, стана ясно още от коментара му. Не се е случило нищо по-различно от ежедневната активност на чиновниците там, изясни Маринов. Не са давани спомагателни сили , акцентира Министерство на вътрешните работи шефът.

Социалистът Иван Иванов се обиди, че министърът гледал на срещите на Българска социалистическа партия с гласоподаватели като всеобщи мероприятия и цивилен вълнения .

 Нинова не желае да я пазят от баба Дора
Нинова не желае да я пазят от баба Дора

Българска социалистическа партия подкрепя стопаните да съдят страната за пропуснати изгоди и вреди

Миналата седмица, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се оплака от полицейски тормоз и съобщи, че откакто оповестила желанието си да посети животновъдите, чиито стада са избити поради подозрения за чума, е посрещната в с. Малко Шарково от полицейски патрул и срещата й се провела под тяхно наблюдаване.

Във връзка с митингите в цялата страна, от Министерство на вътрешните работи особено предизвестиха на 14 ноември, че законово никакви блокирания на пътища не са позволени .

Припомняме, от началото на месеца на доста места в страната се провеждат митинги против високи цени на горивата. Протестиращи затвориха за три часа автомагистрала " Люлин " и входа на град Перник преди две седмици. Маринов приканва хората да се включват единствено в регламентираните недоволства .

Единадесет души са арестувани на 18 ноември при неделни митинги в страната . Четирима са задържани в столицата. Сред задържаните има и малолетни лица, които по-късно са били предадени на родителите им.

Петима души от Сливен се снабдиха с санкции от органите на реда в хода на митинг край " Петолъчката " на 25 новемрви, където придвижването беше спирано за разнообразни времеви шпации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР