МВР следи собственици на много големи фирми и общински управи

...
МВР следи собственици на много големи фирми и общински управи
Коментари Харесай

Демерджиев: МВР следи собственици на много големи фирми за корпоративен вот

МВР следи притежатели на доста огромни компании и общински управи поради тяхна интензивност за изборите и възможен корпоративен избор. 

„ Корпоративният избор е водещ по отношение на този на чистото предаване на пари от ръка в ръка. Очевидно засиленото полицейско наличие възпира този развой по непосредствено предаване на пари и се търсят способи да бъде заобиколен или заплащането да бъде отсрочено във времето или пък да няма непосредствено заплащане, а да има обещания за нещо друго или друго. Активни са някои общински управи по места, дейни са някои притежатели на огромни търговски сдружения, които имат хиляди чиновници – тъй че всички тези процеси ние ги следим “, разгласи вътрешният министър в изявление за Българска национална телевизия.

Според Иван Демерджиев извънредно изобретателни са хората, които се пробват да манипулират настройката на гласоподавателите. По думите му за момента сумата от 150 лв. е най-високата, която се регистрира за пазаруването на гласове. „ Интересното е, че от време на време се разделя на части. За някои хора явно това са търговски връзки, тъй че има предварителни заплащания, междинни заплащания и дефинитивни заплащания, които постоянно са изнесени след изборния ден “, изясни още служебният вицепремиер.

Той обаче не даде нито един образец и посока за това какъв брой може да се окаже корпоративния избор на изборите идната седмица, както и от кои области са огромните предприемачи, които са дейни сега.

„ Правомощията на Министерство на вътрешните работи се свеждат до запазване на публичния ред, защита на машините за гласоподаване и материалите, които се транспортират до всяка една РИК и от там до СИК-овете. Силите са готови и няма никакви терзания във връзка с изборния развой “, съобщи в това време Демерджиев.

Той изясни, че поради помощта на Министерството на защитата при запазване на границата, Министерство на вътрешните работи може да включи обилни сили на жандармерията, считано от събота тази седмица и „ те ще стартират интензивни полицейски интервенции на територията на цялата страна – превантивни, ориентирани към изборния ден “.

По думите му, Министерство на вътрешните работи не работи като наказателен орган, а си прави работата. Този път има доста повече оперативна работа с престъпния контингент, който взе участие в изборите. Засили се в пъти тази работа и резултатите са на разположение, уточни Демерджиев и добави: „ Всеки, който е хванат в България по формулировка споделя, че е репресиран. За положително или за неприятно, някои от арестуваните са членове на политически партии “.

По отношение на незаконната миграция вътрешният министър сподели, че на цялата територия на страната се търсят, залавят и нелегално проникналите, когато са съумели да обхванат.

„ Миналата година имахме рекорден мигрантски напън – това са опитите да бъде нелегално премината българската граница. Те бяха над 168 хиляди за м.г., а няколко години по-рано върхът беше 90 хиляди, с цел да се направи разграничението. За първите три месеца на тази година има 45% растеж в тези опити. В съпоставяне с първите три месеца на тази и м. година имаме 40% спад на тези хора “, посочи Демерджиев.

Той акцентира още, че Европа дава извънредно висока и справедлива оценка на процесите, свързани с миграционния напън по всички външни граници на съюза: „ Европа нямаше никакво желание да финансира българо-турската граница, когато постъпих в мандат. Многократно поставяхме тогава въпроса – отговорът беше, че няма такива средства и благоприятни условия. Това извънредно висока оценка – посочването на тази граница като предпочитана не за да ни се помогне на нас, а за да бъдат оценени напъните, които положихме “.

Общо 66 души са арестувани за период до 24 часа при профилирана полицейска интервенция във Варненска област. В рамките на акцията са тествани общо 1920 жители, 1601 автомобила, издирени са 6 лица. Съставени са 189  акта и санкции по фиш за определяне на административни нарушени.
Контролът бе осъществен в разнообразни посоки – престъпна, икономическа престъпност, както и съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата от водачи на моторни транспортни средства. Инспектирани са заложни къщи, автоморги, автосервизи и депа, питейни и увеселителни заведения, търговски обекти, финансови и кредитни институции.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР