МВР скри шефа си да не приказва глупости, след всички

...
МВР скри шефа си да не приказва глупости, след всички
Коментари Харесай

Зам.-министър на ВМРО в МВР: Трябваше да стреляме по ромите в Ботевград!

МВР скри шефа си да не приказва нелепости, след всички издънки в отрасловото му министерство, изключително на фона на идният избор на съмнение, който ще бъде дебатиран през днешния ден в Народното събрание.

За екшъна в Ботевград приказва зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов на сътрудник Шиши, който съобщи пред bTV, че ромите от Ботевград лъжат за потреблението на сачми и патрони от страна на служителите на реда при нападението над униформените в събота вечер.

Тогава ромите потрошиха с камъни, буркани и дървета служебните коли на служители на реда, изпратени на адреса по сигнал за мощна музика. От Министерство на вътрешните работи пуснаха клип от охранителна камера, снимала протичащото се, само че ромите се оплакаха от принуждение и оповестиха, че клипът е манипулиран и от него са изрязани фрагментите, на които служителите на реда стрелят по тях. Според тях, униформените са работили като мафиоти.

Стефан Балабанов обаче бе безапелационен, че пукотевица по ромите не е имало.

„ Изричането на лъжи от тази етническа група е фасон – никакви сачми и патрони не са използвани”, разгласи зам.-министърът. Според него по-скоро е неточност, че в тази обстановка не са употребявани гумени патрони и палки. „ В тази страна има закони… Трябва да спрем с този псевдолиберализъм”, разяснява Балабанов типично в стилистиката на партията, която съставлява в кабинета.

Той прикани всички чиновници на Министерство на вътрешните работи да употребяват законите и пълномощията, които са им дадени, с цел да може да се противодейства на такива нападателни групи. Зам.-вътрешният министър акцентира, че от ведомството застават зад дейностите на служителите на реда в Ботевград и ще им го каже персонално. Според него би трябвало да има законови промени и Министерство на вътрешните работи да може служебно да пази служители на реда при каузи против тях, а не да им се постанова сами да си търсят юристи.

Припомняме, че Балабанов от дълго време изповядва сходни тези обществено.

На 19 април м.г. той постна във Facebook профила си обява от "Блиц " със следното заглавие: "73-годишният Касим изнасили дете! Ето какво го чака ". Коментарът на Балабанов е: "Нищо не го чака. Три пъти дневно храна и спане в пандиза. За информация в Арабския свят го чака унищожаване на тестисите с конски клещи. По в миналото изпитвам завист на шерията...... "

На 23 февруари той качва друга обява на същата медия: "Два часа бежанци изнасилваха във Виена млада учителка, най-после ѝ споделиха да не плаче ". Коментарът на Балабанов е: "ТОВА ЛИ ТРЯБВА ДА съдебна експертиза СЛУЧИ И В БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ТЕЗИ ПРИМАТИ НЯМАТ МЯСТО ТУК? "

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР