МВР ще продължи да привиква граждани заради техни постове в

...
МВР ще продължи да привиква граждани заради техни постове в
Коментари Харесай

МВР ще продължи профилактично да привиква граждани заради постове във Facebook

Министерство на вътрешните работи ще продължи да привиква жители поради техни постове в обществените мрежи, които смята за застрашителни. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев.
Повод за коментара му бе интензивността на полицията към Олена Коцева, ръководител на Сдружението на украинските организации. Тя бе привикана за пояснения поради коментар във Фейсбук около визитата на съветския патриарх Кирил. Написаното даже не е опасност, а отвращение от казаното от отеца по Българска национална телевизия. Във Фейсбук тя описа, че ѝ се обадил служителят на реда от II районно в столицата Цветан Димитров и ѝ споделил, че би трябвало да даде пояснение за държанието си. Там поискали да подпише протокол, че се задължава да не прави нищо нелегално. Тя отказала и поискала да си тръгне.
" След което станах и потеглих към вратата. И тук стана напълно забавно. Г-н Димитров стартира да крещи, скочи от стола си и с една крачка стигна до мен, вкопчи се в ръката ми и стартира да ме дърпа, викайки, че на никое място няма да вървя и че той ще ме задържи за 24 часа ", описа Коцева, която разяснява и, че привикването е станало поради ГДБОП.
Случаят ще бъде тестван, даде обещание вътрешният министър. Привикването на Коцева е станало след сигнал на ДАНС до ГДБОП, които пък разпоредили на II РПУ с писмо. " Това се прави постоянно, освен в този момент поради патриарха. Сега може би на някого му е по-интересно и пита по какъв начин е станало. Тези неща се вършат и за всеки различен наш посетител, освен посетител, имаме си процедури, ревизираме си ", съобщи Радев, представен от Сега.
Само преди няколко месеца от ГДБОП привикаха различен жител за пояснения, тъй като бе писал закани против премиера Бойко Борисов във Фейсбук. След като стана ясно какво се е случило, Борисов персонално се обади, с цел да се извини на Васил Коцев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР